Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΑισιοδοξία ΠτΔ ότι ως Ιούλιο '24 θα ολοκληρωθεί η υλοποίηση μεταρρύθμισης ΤΑ

Αισιοδοξία ΠτΔ ότι ως Ιούλιο ’24 θα ολοκληρωθεί η υλοποίηση μεταρρύθμισης ΤΑ

Η όλη πορεία των εργασιών μέχρι σήμερα μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι πως μέχρι τον Ιούλιο του 2024 θα ολοκληρωθεί η υλοποίηση της μεταρρύθμισης

Η όλη πορεία των εργασιών μέχρι σήμερα μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι πως μέχρι τον Ιούλιο του 2024 θα ολοκληρωθεί η υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ειδικότερα σε σχέση με τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση για τα 70χρονα του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας.

Με τη συμπλήρωση των 70 χρόνων του, το ΣΥ Λευκωσίας βράβευσε τον Πρόεδρο και άλλους αξιωματούχους για την προσφορά τους και παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι ουσιαστικά το παραλαμβάνει εκ μέρους της προηγούμενης διακυβέρνησης, εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας “γιατί πρέπει να αναγνωρίσουμε τη σημαντική δουλειά που έγινε από την προηγούμενη διακυβέρνηση”.

“Φυσικά η πρόκληση είναι μπροστά μας, είναι εδώ είναι ενώπιον μας η εφαρμογή της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, που είναι και μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ανάμεσα σε άλλα, η μεταρρύθμιση στόχο έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη.

Στοn χαιρετισμό του ο ΠτΔ είπε ότι μέσα από τη μακρόχρονη αυτή πορεία, το ΣΥ Λευκωσίας κατάφερε, με επίπονη εργασία, στοχοπροσήλωση και υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών, να ανανεώσει και να εξορθολογήσει το δίκτυο ύδρευσης της πρωτεύουσας, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, που είναι και το βασικό ζητούμενο της αποστολής του.

“Η προσφορά σας, η προσφορά του Συμβουλίου σε μία πόλη, όπως η Λευκωσία, η οποία διαχρονικά πλήττεται από ανομβρία και ξηρασία, λόγω και της γεωγραφικής της θέσης, αντιλαμβάνεστε ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας”, είπε απευθυνόμενος στο ΔΣ ο Πρόεδρος.

Ανέφερε ότι στη Λευκωσία όπου η κάθε σταγόνα νερού μετρά, το ποσοστό διαρροών μειώνεται σημαντικά και τροχοδρομούνται υδατικά έργα ουσίας, όπως η ανέγερση νέων σύγχρονων υδατοδεξαμενών που η πρωτεύουσα τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η εξαιρετική δουλειά  θα συνεχιστεί και από τον νέο Επαρχιακό Οργανισμό, ο οποίος θα συσταθεί τον Ιούλιο του 2024 στη βάση του σχετικού νόμου, όπως αυτός έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

Ανέφερε ότι το  ΣΥ Λευκωσίας, με βάση τον νόμο  θα μετατραπεί σε τμήμα ύδρευσης του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας με διοικητικά όρια όλη την Επαρχία και ως εκ τούτου η νέα πρόκληση,  θα είναι η συνέχιση του σημαντικού έργου της επέκτασης του δικτύου ύδρευσης του αστικού ιστού και της υπαίθρου.

“Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας έχει καταστεί ένας Οργανισμός σύγχρονος που με αφοσίωση, γνώση, εξωστρέφεια και σωστή διαχείριση μπορεί να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις, και σίγουρα θα παρουσιαστούν προκλήσεις, σε αυτό το ραγδαία μεταβαλλόμενο επιχειρησιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον”, ανέφερε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε εκ μέρους της Πολιτείας τις θερμές του ευχαριστίες και προς το Προσωρινό Συντονιστικό Συμβούλιο, το οποίο συστάθηκε για να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση, όπως και προς τον διαχειριστή έργου της μεταρρύθμισης, του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας για τη μέχρι σήμερα πορεία ολοκλήρωσης της μεταρρύθμισης.

Συνεχάρη και το Διοικητικό Συμβούλιο, τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Συμβουλίου για την άρτια εργασία και τα πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι επιδεικνύοντας τον ίδιο ζήλο, την ίδια υπευθυνότητα και συνέπεια, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς και να σημειώνει επιτυχίες.

“Να σας διαβεβαιώσω σε συνέχεια των αναφορών του Υπουργού Εσωτερικών, αλλά και του Υπουργού Γεωργίας, ότι από πλευράς Κυβέρνησης θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό σας, στηρίζοντας ουσιαστικά τις δικές σας προσπάθειές και παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια στη σημαντική σας αποστολή”, ανέφερε.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης