Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΑνεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Ελλάδα λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Ελλάδα λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 21η Μαΐου με τα δύο μεγάλα κόμματα να διοργανώνουν, σήμερα, τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, περιοχή όπου ηγείται και του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην Καστοριά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι αν η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά ή αν θα γίνει πισωγύρισμα «στις εποχές που η Ελλάδα ήταν το αποπαίδι της Ευρώπης», όπως είπε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στις εκλογές του 2019, παρά τις αλλεπάλληλες μεγάλες κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. «Όσα χρόνια είτε παρατηρώ την πολιτική είτε συμμετέχω σε αυτήν, πρέπει να σας πω ότι είναι οι πρώτες εκλογές όπου τρεις μέρες πριν από τις εκλογές συμβαίνει το εξής παράδοξο: από τη μια υπάρχει μια ξεκάθαρη πρόταση διακυβέρνησης: ισχυρή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για αυτοδύναμη Ελλάδα. Αυτό πρεσβεύουμε εμείς. Και από την άλλη υπάρχει ο απόλυτος πολιτικός αχταρμάς», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Ηράκλειο υποστήριξε ότι οι εκλογές την Κυριακή θα φέρουν αποτέλεσμα νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ και εντολής σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης. «Από όλη την Ελλάδα μια φράση ακούω: Ως εδώ! Ως εδώ με την αλαζονεία, με την αισχροκέρδεια, την αδιαφορία, την οικογενειοκρατία. Η αλλαγή είναι απαίτηση, η δικαιοσύνη είναι ανάγκη, η Ελλάδα θα γυρίζει σελίδα. Η συγκέντρωσή σας και οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα είναι η καλύτερη δημοσκόπηση. Η καλύτερη απόδειξη όμως είναι ο φόβος και ο πανικός του κ. Μητσοτάκη. Μόλις ήλθε αντιμέτωπος με μία κάπως ζόρικη ερώτηση στο ντιμπέιτ -που δεν ήλθε με εμένα προσπαθώντας να κρυφτεί πίσω από όλους τους αρχηγούς-, ομολόγησε μόνος του το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «τα σπίτια που χάνονται κάποιοι τα αρπάζουν κοψοχρονιά. Από τους μισθούς της φτώχειας βγαίνουν τα κέρδη του πλούτου. Από την αισχροκέρδεια στο ρεύμα, το σούπερ μάρκετ, τα καύσιμα, κάποιοι μπουκώνουν λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους. Αυτό βέβαια δεν έτυχε. Αυτό πέτυχε. Μπροστά στα μάτια μας έχει αρχίσει με σχέδιο και κυνισμό η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου και περιουσιών από την απελευθέρωση ως σήμερα. Και αλίμονο αν υπάρξει δεύτερη τετραετία. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ικανός να δώσει στα funds ακόμη και την Κνωσσό».

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης