Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΑποσύρεται ο Ιντζέ - Ανοίγει ο δρόμος για ήττα Ερντογάν;

Αποσύρεται ο Ιντζέ – Ανοίγει ο δρόμος για ήττα Ερντογάν;

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τον «έχριζαν» ρυθμιστή σε πιθανό β' γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ οι αναλυτές προεφλούσαν ότι θα στήριζε τον αντίπαλο του Ερντογάν.

Στον απόηχο της δημόσιας πρόσκλησης του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντιπάλου του Ταγίπ Ερντογάν στη μάχη της Κυριακής, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που τον κάλεσε πριν από 24 ώρες δημόσια για συστράτευση με τη φράση «αν θέλει ας έρθει στο τραπέζι μας, να φέρουμε μαζί την αλλαγή, να καθαρίσουμε μαζί αυτή τη βρομιά από την πολιτική», ο τέταρτος με βάση τις μετρήσεις υποψήφιος Πρόεδρος Μουχαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις εκλογές.

Ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία Μουχαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, τρεις ημέρες πριν από την ψηφοφορία, μεταδίδουν τα πρακτορεία και η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Ο Ιντζέ αναμενόταν να συγκεντρώσει ποσοστό εως 1,5% με βάση τις δημοσκοπήσεις και σχεδόν οι πάντες προέβλεπαν στην Τουρκία ότι στον β′ γύρο θα έδινε στήριξη στον Κιλιτσντάρογλου. Ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ο Ερντογάν διαμόρφωσε στρατηγική με στόχο να μην πάει η προεδρική εκλογή στον β′ γύρο, επειδή γνώριζε ότι εκεί θα είχε μειονέκτημα έναντι του αντιπάλου του.

Η απόσυρση Ιντζέ εκτιμάται ήδη ότι θα λειτουργήσει υπέρ του Κιλιτσντάρογλου με σοβαρή πιθανότητα να κρίνει από τώρα τη νίκη στις εκλογές της Κυριακής και να αναδείξει ουσιαστικά τον Κιλιτσντάρογλου ως νέο Πρόεδρο.

Παρασκήνιο με πληροφορίες περί απειλών κατά Ιντζέ

Τα τελευταία 24ωρα ο Μουχαρέμ Ιντζέ φέρεται να δέχθηκε απειλές μέσω Twitter, ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο που υποτίθεται ότι τον εμπλέκει σε σεξουαλική υπόθεση, με τον ίδιο να καταγγέλλει συνωμοσία από «γκιουλενιστές». Η φημολογία δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο παραμένει το ερώτημα γιατί παραιτείται και το σχετικό ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη – και από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ολόκληρη η δήλωση του Μουχαρέμ Ιντζέ

«Αυτό που έχω δει τις τελευταίες 45 ημέρες, δεν το έχω δει τα τελευταία 45 χρόνια. Κανένας πολιτικός δεν έχει δει τέτοια συκοφαντία στην ιστορία της Δημοκρατίας. Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, οι εισαγγελείς αυτής της χώρας δεν τα είδαν. Οσοι γράφουν για το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής είναι συνεργάτες του FETO (σ.σ. το κίνημα του Γκιουλέν). Αυτό δεν αφορά την ιδιωτική ζωή, είναι συκοφαντία. Μη πραγματιό. Η Δημοκρατία της Τουρκίας δεν μπορούσε να προστατεύσει τη φήμη μου. Σκληρή συκοφαντία. Πού είναι αυτοί οι εισαγγελείς; Όσα παράνομα μέλη της FETO κι αν υπάρχουν, επιτίθενται από το εξωτερικό. Από τη μια επιτίθενται οι Φετοϊστές οπαδοί και από την άλλη μέλη του PKK. Κάθε μέρα γίνεται μια συκοφαντία. Την Κυριακή θα πάμε σε εκλογές. Το Κόμμα της Πατρίδας πρέπει να μπει στη Βουλή. Ας κάνουν όσες κασέτες θέλουν με μοντάζ. Αποσύρω την υποψηφιότητά μου, το κάνω για τη χώρα μου»

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης