Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΔΗΣΥ: Εν αναμονή ανατροπών μέχρι τη τελευταία στιγμή και η Αννίτα στο...

ΔΗΣΥ: Εν αναμονή ανατροπών μέχρι τη τελευταία στιγμή και η Αννίτα στο προσκήνιο

Μέχρι αύριο, Τρίτη, ο κόσμος του ΔΗΣΥ θα κάθετε σε αναμμένα κάρβουνα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να αποτελεί τον ρυθμιστή ή και τον λύτη αυτής της δύσκολης εξίσωσης.

Ανατροπές μέχρι την τελευταία στιγμή αναμένονται στον Δημοκρατικό Συναγερμό, με τις υποψηφιότητες να παίζονται ως αύριο το μεσημέρι, όπου και τελειώνει το χρονοδιάγραμμα υποβολής υποψηφιοτήτων για την προεδρία της παράταξης. Μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας, το παρασκήνιο που εξελίσσεται χαρακτηρίζεται οργιώδες, με δεδομένη υποψηφιότητα να θεωρείται αυτή του τέως εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Δημητρίου και του Χάρη Γεωργίαδη, αλλά όχι του Αβέρωφ Νεοφύτου που φαίνεται να σκέφτεται εαν τελικά θα κάνει πίσω και στην κούρσα να μπει η Αννίτα Δημητρίου.


Τι θα κάνουν Αβέρωφ, Χάρης και Αννίτα


Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, η οποία εξέφρασε ετοιμότητα να κατέλθει στη κούρσα των εκλογών για την προεδρία, υπό την προϋπόθεση ο κ. Νεοφύτου δεν θα διεκδικήσει εκ νέου τη θέση. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Νεοφύτου δεν παρουσιάζεται αρνητικός στο εν λόγω ενδεχόμενο, ενώ είναι εκ των ατόμων που πίστεψαν και στήριξαν την κα Δημητρίου για να ανέλθει στη προεδρία του Σώματος. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Νεοφύτου δεν αποφάσισε, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποτελέσει τελικά έκπληξη αν τελικά κάνει ένα βήμα πίσω και αφήσει τον δρόμο στην κα Δημητρίου.


Από την άλλη όσον αφορά τον Χάρη Γεωργιάδη, παραμένει το ερωτηματικό, και δεν πρέπει να θεωρηθεί επίσης έκπληξη εάν τελικά δεν διεκδικήσει την προεδρία της παράταξης. Ο ίδιος, αναφέρουν άτομα από το στενό περιβάλλον του, αναγνωρίζει ότι βάσει των δημοσκοπήσεων και των επαφών που ο είχε δεν φαίνεται να είναι εκλέξιμος και δε πρέπει να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο. Αυτό που διαμηνύουν άτομα κοντά στον ίδιο, είναι πως η τελική απόφαση ανήκει στον κ. Γεωργιάδη.


Μια δεξαμενή ψήφων κοινή


Επί της ουσίας των πιο πάνω, μέχρι και αύριο το πρωί αναμένεται να παιχτεί ένα ντέρμπι, ενώ σε περίπτωση που ο Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης κάνουν πίσω, και υποψήφιοι για την προεδρία της παράταξης είναι η Αννίτα Δημητρίου και ο Δημήτρης Δημητρίου, θα μιλάμε για δύο «γνήσια παιδιά» της Νεολαίας του ΔΗΣΥ, στελέχη που πέρασαν από την ΦΠΚ Πρωτοπορία και την ΝΕΔΗΣΥ. Ανατρέχοντας κάποιος πίσω στην ιστορία της παράταξης μπορεί να δει ότι η νεολαία διαχρονικά στηρίζει επιλογές που προέρχονται από αυτήν, ενώ πρέπει να τονιστεί πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν κοντά στην Νεολαία του κόμματος πολύ πριν υποβάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατίας. Εν κατακλείδι μέχρι αύριο, Τρίτη, ο κόσμος του ΔΗΣΥ θα κάθετε σε αναμμένα κάρβουνα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να αποτελεί τον ρυθμιστή ή και τον λύτη αυτής της δύσκολης εξίσωσης.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης