Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΈνοχοι οι τρεις νεαροί για το θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη Στεφανή από...

Ένοχοι οι τρεις νεαροί για το θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη Στεφανή από τους Τρούλλους

Ένοχοι κρίθηκαν οι τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση θανάτου του δεκα-εξάχρονου Παναγιώτη Στεφανή, πριν από δυόμισι χρόνια, σε κοινότητητα της επαρχίας Λάρνακας.

Η δικαστική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και τα τρία άτομα κρίθηκαν ένοχα για αδικήματα που αφορούν πρόκληση θανάτου από αμέλεια, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος αθωώθηκε.

Πρόκειται για έφηβους, ηλικίας  17 με  18 ετών.

Οι ποινές θα ανακοινωθούν σε άλλη διαδικασία και αφού προηγηθεί η αγόρευση των δικηγόρων.

Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση στα δικαστικά χρονικά που αφορά μπούλινγκ και οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο άτυχος Παναγιώτης Στεφανή, απεβίωσε στις δεκατέσσερις Απριλίου 2019, μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, ενώ βρισκόταν σε πάρτι γενεθλίων σε οικία στους Τρούλλους.

πηγή Lemesos Blog

Θυμίζουμε για το ιστορικό ότι ο νεαρός μαθητής άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 16 ετώ σε πάρτι στους Τρούλλους στις 14 Απρίλη του 2019 μετά από κακοποιητική συμπεριφορά άλλων ανήλικων η οποία φαίνεται να μην περιοριζόταν μόνο στη νύκτα του θανάτου. Την νύκτα ωστόσο εκείνη, εξανάγκασαν τον νεαρό να πιεί μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και να πνιγεί από αλκοολική δηλητηρίαση αφού πρώτα τον εξανάγκαζαν να λέει καταγράφοντας τον στην κάμερα, διάφορα συνθήματα. Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι πρωτοφανής καθώς έκρινε ένοχους τους 3 κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας. Κάτι που πρώτη φορά γίνεται για περιπτώσεις “μπούλιγκ” αν και δεν στοιχειοθετείται με αυτόν τον τρόπο καθώς η νομοθεσία στην Κύπρο δεν εμπεριέχει τη συνθήκη αυτή (μπούλιγκ). Το Δικαστήριο έκρινε ένοχους ένα 20χρονο από την Ορόκλινη, ένα 19χρονο από τη Λάρνακα και ένα 19χρονο από τα Λιβάδια ενώ αθώωσε και απάλλαξε ένα 20χρονο από την Ορόκλινη. Η επόμενη δικάσιμος για αγορεύσεις από πλευράς κατηγορουμένων ορίστηκε για τις 3 Νοεμβρίου.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης