Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΗ έκθεση για Τουρκία και η κατάσταση της ΕΕ στην Ολομέλεια του...

Η έκθεση για Τουρκία και η κατάσταση της ΕΕ στην Ολομέλεια του ΕΚ

Αρχίζουν σήμερα Δευτέρα οι εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) στο Στρασβούργο.

Κατά την πρώτη μέρα της Ολομέλειας θα συζητηθεί η ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας μέσω του κοινού νόμου περί προμηθειών. Την ίδια ημέρα, επίσης, θα συζητηθούν θέματα όπως οι τροποποιήσεις στον Κανονισμό του ΕΚ με σκοπό την ενίσχυση της ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και της λογοδοσίας, οι ρύποι των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, οι καταναλωτικές πιστώσεις, η προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων για βιοτεχνικά και βιομηχανικά προϊόντα, ενώ θα υπάρξει σύντομη παρουσίαση της έκθεσης για το σύστημα των ευρωπαϊκών σχολείων. 

Κατά τη δεύτερη μέρα (12 Σεπτεμβρίου), θα συζητηθεί η οδηγία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το μέσο έκτακτης ανάγκης ενιαίας αγοράς, καθώς και η ποιότητα του αέρα στην Ευρώπη. Ακόμη, θα συζητηθούν εξωτερικές υποθέσεις παρουσία υψηλόβαθμου στελέχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Έκθεση του 2022 για την Τουρκία, καθώς και η Έκθεση για τις σχέσεις με τη Λευκορωσία.

Την τρίτη μέρα της Ολομέλειας (13 Σεπτεμβρίου), η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα εκφωνήσει ενώπιον των Ευρωβουλευτών την ομιλία της αναφορικά με την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (State of the Union), ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα παρουσιάσει τη θέση του σχετικά με το σχέδιο γενικού προϋπολογισμού για το δημοσιονομικό έτος 2024. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την αρχηγό της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, Σβιατλάνα Τσιχανούσκαγια.

Την ίδια μέρα, οι Ευρωβουλευτές θα θέσουν επί τάπητος την τροποποίηση του προτεινόμενου μηχανισμού για την επίλυση νομικών και διοικητικών εμποδίων σε διασυνοριακό πλαίσιο, ενώ θα συζητήσουν και περιπτώσεις παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Την τελευταία ημέρα της Ολομέλειας (14 Σεπτεμβρίου), οι Ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τον κοινοβουλευτισμό, την ευρωπαϊκή ιθαγένεια και τη δημοκρατία, ενώ θα υποβάλουν επερωτήσεις για το άρθρο 139.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης