Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΝίκη βλέπει ο Ερντογάν στο β' γύρο, προσπαθεί να ανασυνταχθεί η αντιπολίτευση

Νίκη βλέπει ο Ερντογάν στο β’ γύρο, προσπαθεί να ανασυνταχθεί η αντιπολίτευση

Νίκη στις 28 Μάϊου, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, βλέπει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενώ η αντιπολίτευση εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοκ, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ανασυνταχθεί για τον δεύτερο γύρο.

Με τουίτ του ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει: «Με τη θέληση του Θεού, θα επιτύχουμε μια ιστορική επιτυχία. Ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε για την 28η Μαΐου από σήμερα, σύμφωνα με το όραμά μας για τον αιώνα της Τουρκίας, λέγοντας ότι δεν σταματάμε, προχωράμε».

Αλλά και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν στέλνοντας μήνυμα στη Δύση η οποία στήριξε υποψηφιότητα Κιλιτσντάρογλου, στον λογαριασμό του στο τουίτερ, συγκέντρωσε όλα τα πρωτοσέλιδα του δυτικού τύπου γράφοντας «Bye Bye».

Στο άλλο στρατόπεδο ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με ανάρτησή του στον λογαριασμό απευθυνόμενος στους νέους αναφέρει «τώρα ας δούμε τι έχουμε στο τέλος της ημέρας; Ένα απύθμενο σκοτάδι… Το έχετε αντιληφθεί; Τα νιάτα σας δεν θα ξανάρθουν. Έχουμε 12 μέρες, αν βγούμε βγήκαμε από αυτό το σκοτεινό τούνελ».

Στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης δεν περίμεναν ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Ενδεικτικό είναι ότι κανένας από τους 6 αρχηγούς των κομμάτων της συμμαχίας δεν υπέβαλε υποψηφιότητα στο κοινοβούλιο. Ούτε και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της αντιπολίτευσης μπήκαν στο κοινοβούλιο επειδή ήταν τόσο βέβαιοι για την νίκη και θεωρούσαν ότι θα έπαιρναν οπωσδήποτε θέσεις στην Κυβέρνηση.

Πάντως αξιολογώντας το αποτέλεσμα των εκλογών στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) εκτιμούν ότι δεν πήραν την στήριξη που ανέμεναν από τους συμμάχους τους, ιδιαίτερα το Καλό Κόμμα. Μπορεί να αύξησαν τα ποσοστά του κόμματος κατά 3% και τις έδρες τους από 146 στις 169, ωστόσο οι 40 από αυτές τις έδρες ανήκουν στα μικρά κόμματα που το CHP παραχώρησε εντάσσοντάς τα στις λίστες του. Οι πραγματικές έδρες του CHP είναι 126, λιγότερες και από εκείνες που έλαβαν στις εκλογές του 2018.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης