Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΌχι Χριστοδουλίδη σε debates το Σεπτέμβριο - αντιδράσεις άλλων υποψηφίων

Όχι Χριστοδουλίδη σε debates το Σεπτέμβριο – αντιδράσεις άλλων υποψηφίων

Θα απουσιάζει από όλα τα προγραμματισμένα debates των τηλεοπτικών καναλιών για το μήνα Σεπτέμβριο ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Το ΡΙΚ ανακοίνωσε σήμερα τον επαναπρογραμματισμό των debates, καθώς όπως αναφέρει, ενημερώθηκε χθες από το επιτελείο του κ. Χριστοδουλίδη ότι ο υποψήφιος πρόεδρος θα βρίσκεται σε περιοδεία τον Σεπτέμβριο σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, όπου και θα παρουσιάζει το προεκλογικό του πρόγραμμα και ως εκ τούτου δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε κανένα debate τον Σεπτέμβριο.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι, λόγω της απουσίας του στο εξωτερικό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στο προγραμματισμένο για τις 8 Σεπτεμβρίου debate.

Το ΡΙΚ σημειώνει επίσης ότι έγκαιρα και μετά τη συμφωνία όλων των υποψηφίων για συμμετοχή τους σε από κοινού debates οργάνωσε τις τηλεμαχίες για να δώσει στον κυπριακό λαό τη θέση και το πρόγραμμα των υποψηφίων με διάλογο αλλά και αντίλογο και αυτό θα συνεχίσει να κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό, τα debates του Σεπτεμβρίου στο ΡΙΚ θα έχουν την ακόλουθη σύνθεση:

1η  Σεπτεμβρίου 2022:

 • Αβέρωφ Νεοφύτου
 • Γιώργος Κολοκασίδης
 • Μάριος Ηλιάδης

8 Σεπτεμβρίου 2022:

 • Αβέρωφ Νεοφύτου
 • Χρίστος Χρίστου
 • Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς

15 Σεπτεμβρίου 2022:

 • Ανδρέας Μαυρογιάννης
 • Κωνσταντίνος  Χριστοφίδης
 • Αχιλλέας Δημητριάδης

22 Σεπτεμβρίου 2022:

 • Αβέρωφ Νεοφύτου
 • Ανδρέας Μαυρογιάννης
 • Χρίστος Χρίστου
Οι αντιδράσεις των άλλων υποψηφίων και η απάντηση του επιτελείου Χριστοδουλίδη

Αντιδράσεις από υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας προκάλεσε η ανακοίνωση του ΡΙΚ την Πέμπτη σχετικά με την απουσία του Νίκου Χριστοδουλίδη από τα τηλεοπτικά debate που θα διεξαχθούν τον μήνα Σεπτέμβριο στο ΡΙΚ.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως ανεξάρτητα από την αναίρεση των συμφωνηθέντων εκ μέρους του Νίκου Χριστοδουλίδη όσον αφορά στις προγραμματισμένες τηλεμαχίες των υποψηφίων για το ανώτατο αξίωμα της χώρας, δηλώνει την ετοιμότητά του να συμμετέχει στις τηλεοπτικές συζητήσεις όπως συμφωνήθηκαν έστω και στην απουσία του.

«Θεωρώ την πολιτική συζήτηση και την ενημέρωση της κοινωνίας για το σύνολο των θεμάτων που την απασχολούν, ως ύψιστη προτεραιότητα σε μια δημοκρατική διαδικασία. Και προς τούτο είμαι έτοιμος και για όποια επιπρόσθετη συζήτηση ζητήσουν τα ΜΜΕ, ακυρώνοντας προγραμματισμένες υποχρεώσεις μου για να συμμετάσχω», συμπλήρωσε.

Με τη σειρά του ο Γιώργος Κολοκασίδης χαρακτηρίζει τις προφάσεις που επικαλείται ο κ. Χριστοδουλίδης για απουσία από τις προγραμματισμένες τηλεμαχίες ως «εμπαιγμό και περιφρόνηση προς όλους τους υποψηφίους και τον κυπριακό λαό» προσθέτοντας πως βρίσκεται σε δύσκολη θέση διότι θα κληθεί να υπερασπιστεί αντιφατικές ή και θολές θέσεις τις οποίες διατύπωσε σε διαφορετικό χρόνο.

«Ο κ. Χριστοδουλίδης προσπαθεί να βγάλει την εκστρατεία μη τοποθετούμενος και μη δεσμευόμενος. Η Δημοκρατία όμως απαιτεί διαφάνεια και διάλογο. Όχι μισόλογα και συσκότιση. Ο λαός δεν πρέπει να το επιτρέψει και εγώ τουλάχιστον δεν θα σταματήσω να απαιτώ σαφείς θέσεις και διάλογο», τόνισε.

Τέλος, ο Μάριος Ηλιάδης αναφέρει σε δική του ανακοίνωση πως «με πρόσχημα αστείες δικαιολογίες ο κύριος Χριστοδουλίδης επιλέγει ξανά το δρόμο της σιωπής, περιφρονώντας με πρωτοφανή προκλητικότητα, όχι μόνο τους ανθυποψήφιούς του αλλά κυρίως το σύνολο του λαού, τον ανώνυμο πολίτη, ο οποίος έχει τη φιλοδοξία και την ανάγκη ν’ ακούσει και να συγκρίνει όλους τους υποψηφίους».

«Είτε το θέλει είτε όχι ο κ. Χριστοδουλίδης, θα συρθεί – αργά ή γρήγορα – μπροστά στον κυπριακό λαό και εκεί θ’ αποκαλυφθεί η γύμνια των ανύπαρκτων ιδεών και προτάσεών του. Δεν μπορεί να φτάσει στο τέρμα της προεκλογικής διαδρομής, ως υποψήφιος – φάντασμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκ μέρους του κ. Χριστοδουλίδη τοποθετήθηκε η εκπρόσωπος του επιτελείου του Μαριλένα Ευαγγέλου, η οποία σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ως απάντηση στην προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν εντυπώσεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης ήδη έχει εκφράσει την ετοιμότητά του για συμμετοχή του στα debates αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο με στόχο τη συμμετοχή σε ένα debate σε κάθε κανάλι κάθε μήνα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ήδη μετά από σχετική πρόσκληση των τηλεοπτικών σταθμών ΡΙΚ, Omega και Sigma έχουν μέχρι στιγμής καθοριστεί για τον μήνα Οκτώβριο τρεις συμμετοχές του κ. Χριστοδουλίδη σε debates. Τον Σεπτέμβριο, ο κ. Χριστοδουλίδης θα βρίσκεται σε περιοδεία σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, συνεχίζοντας τον διάλογο με την κοινωνία και παρουσιάζοντας σε θεματικές το προεκλογικό του πρόγραμμα».

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης