Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΟι νόμοι που ψηφίσθηκαν το 2021

Οι νόμοι που ψηφίσθηκαν το 2021

Το 2021 η Bουλή ψήφισε ή τροποποίησε 260 νόμους. Τα θέματα που απασχόλησαν τη Βουλή, μεταξύ άλλων ήταν η διαφθορά, η προστασία των πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος, η ενδοοικογενειακή βία, η μητρότητα, ο εκφοβισμός, η παρενοχλητική παρακολούθηση, ο διαδικτυακός σεξισμός, η παραβατικότητα ανηλίκων, οι αιτητές ασύλου, τα δικαιώματα του καταναλωτή, οι κοινωνικές επιχειρήσεις, ο τουρισμός, οι διακρατικές συμφωνίες, οι διπλωματικές σχέσεις, καθώς και άλλα νομοσχέδια που αφορούν την οικονομία, τον τουρισμό και την κοινωνία γενικότερα.

Γράφει η Δρ Καλλιόπη Αγαπίου Ιωσηφίδου*

Στόχος των νέων νόμων και των τροποποιήσεων παλαιότερων νόμων είναι ο εκσυγχρονισμός τους ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες και προκλήσεις της κοινωνίας και των πολιτών.

Για την ετοιμασία των νόμων αυτών η συμμετοχή των γυναικών ήταν σχεδόν ανύπαρκτη και δεν αντικατοπτρίζει πάντοτε τις ανάγκες του γυναικείου πληθυσμού. Εξαίρεση αποτελούν οι νόμοι που άπτονται θεμάτων που απασχολούν τις γυναικείες οργανώσεις.

Οι νόμοι αυτοί αν και δημοσιεύονται στην επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνησης δεν είναι γνωστοί σε όλες και όλους. Αρκετοί μάλιστα νόμοι που αφορούν τη γυναίκα και τα δικαιώματα της, παραμένουν άγνωστοι σε πολλές γυναίκες.

Μέσα από την εφημερίδα η άποψη μας θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε τις γυναίκες για τις πρόνοιες των νόμων που έχουν ψηφιστεί αλλά και για τις προτάσεις νόμων που εκκρεμούν στη Βουλή και θα συζητηθούν το 2022.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν το 2022, είναι το θέμα των γυναικοκτονιών, οι έγκυες και τα νεογνά, η τοπική αυτοδιοίκηση, ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών, και πολλά άλλα.

Τα θέματα αυτά θα τα σχολιάζουμε και θα περιμένουμε και τις δικές σας απόψεις. Οι δικές σας εμπειρίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, είναι σημαντικά και η δημοσίευση τους απαραίτητη για την προώθηση αποτελεσματικών νόμων και ορθών λύσεων.

*Κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet (2001)
Πανεπιστήμιο Κύπρου

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Πηγήfimonoi.com

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης