Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΣτα Κράτη Μέλη δόθηκε η πρόταση Κομισιόν για 11ο πακέτο κυρώσεων

Στα Κράτη Μέλη δόθηκε η πρόταση Κομισιόν για 11ο πακέτο κυρώσεων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προώθησε στα κράτη μέλη τις προτάσεις της για το 11ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Έρικ Μαμέρ, κληθείς να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα κατά τη διάρκεια της μεσημβρινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μαμέρ ανακοίνωσε επίσης πως η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα βρίσκεται στο Κίεβο την Τρίτη με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης.

Ο κ. Μαμέρ σημείωσε πως η πρώτη συζήτηση για το 11ο πακέτο κυρώσεων θα γίνει την Τετάρτη στη συνάντηση των Μόνιμων Αντιπροσώπων (COREPER).

Όπως είπε, το πακέτο θα εστιάζει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των κυρώσεων, καθώς και πώς μπορεί να αποφευχθεί η παράκαμψη τους.

Όσον αφορά την επίσκεψη Φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο, ο κ. Μαμέρ ανέφερε πως η Πρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ σημείωσε πως μετά από την υπογραφή σχετικού διατάγματος από τον κ. Ζελένσκι η 9η Μαΐου θα εορτάζεται ως Ημέρα της Ευρώπης και στην Ουκρανία.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης