Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΣτην Αθήνα ο υπ. Υγείας για την μεταφορά της σορού της Ζέτας...

Στην Αθήνα ο υπ. Υγείας για την μεταφορά της σορού της Ζέτας Αιμιλιανίδου

Θλίψη ανά το παγκύπριο προκάλεσε ο θάνατος της Υπουργού Εργασίας Ζέτας η οποία από τις 15 Μαΐου νοσηλευόταν στο Νοσηλευτήριο Αθηνών «Υγεία», όταν υπέστη ανεύρυσμα εγκεφαλικής αρτηρίας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ανέφερε το πρωί της Τρίτης στο ΡΙΚ  ότι ο υπουργός Υγείας ταξιδεύει προς την Ελλάδα, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διευθετήσεις, τόσο με το νοσηλευτήριο στο οποίο νοσηλευόταν η Ζέτα Αιμιλιανίδου, όσο και με την οικογένειά της, για μεταφορά της υπουργού στην Κύπρο.

Ο κ. Πελεκάνος εξέφρασε την βαθύτατη του θλίψη για τον χαμό της υπουργού Εργασίας, την οποία χαρακτήρισε ως ένα ανιδιοτελή άνθρωπο, που είχε πλάνο και όραμα για την επόμενη μέρα.

«Ήταν αρκετά δύσκολη κατάσταση και είχε ενημερωθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν επισκέφθηκε το νοσηλευτήριο και είχε την συνάντηση με τους θεράποντες ιατρούς. Δυστυχώς η αγαπημένη μας Ζέτα δεν τα κατάφερε. Είναι δύσκολες αυτές οι στιγμές. Για πλείστα από τα στελέχη της Κυβέρνησης ήταν ένας στενός συνεργάτης, ιδιαίτερα για τον ΠτΔ. Ήταν ένας άνθρωπος που έχει καταγράψει εξαιρετικά αποτελέσματα. Ένας ανιδιοτελής άνθρωπος, εργάτης που είχε πλάνα και όραμα για την επόμενη μέρα. Πάνω από όλα όμως ήταν άνθρωπος»

Ο κ. Πελεκάνος δήλωσε ότι εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει μία συνάντηση στο Προεδρικό, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ αύριο Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο και μετά τις διευθετήσεις με την οικογένεια, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τις τιμές που θα της αποδοθούν, ενώ θα γίνει και συνεννόηση με την οικογένεια της εκλιπούσας για την κηδεία της.

Ο γιος της Ζέτας Αιμιλιανίδου, νομικός και Καθηγητής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, την αποχαιρετά με μια φωτογραφία, χωρίς λόγια.

Limassol Today - 123 1

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης