Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΤην ερχόμενη Τρίτη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παραδίδει τα ηνία του κράτους

Την ερχόμενη Τρίτη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παραδίδει τα ηνία του κράτους

Στις 28 Φεβρουαρίου είναι η τελευταία μέρα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Ανδρέας Ιωσήφ, Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού μετά από δέκα χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου θα παραδώσει τα ηνία του κράτους στο νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Την ερχόμενη Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, στις 11:30 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί στην ειδική συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων για την τελετή εγκατάστασης του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με την ολοκλήρωση της τελετής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου το προεδρικό ζεύγος θα υποδεχθεί τον νέο Πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία. Μετά τη συνάντηση που θα έχουν στο Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα κατευοδώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος θα αποχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο.

Στην δήλωση, αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ο έβδομος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προστίθεται ότι εξελέγη για πρώτη φορά το 2013 και επανεξελέγη το 2018. «Στη διάρκεια της δεκαετούς διακυβέρνησής του διαχειρίστηκε τρεις μεγάλες κρίσεις, την οικονομική, την υγειονομική και τον τελευταίο χρόνο τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ενώ υλοποιήθηκαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως το ΓεΣΥ, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και η μείωση της στρατιωτικής θητείας» σημειώνεται.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, συνεχίζει η ανακοίνωση, «οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού ήταν συνεχείς και αδιάκοπες, ωστόσο, όλες οι προσπάθειες προσέκρουσαν στην αδιάλλακτη και αρνητική στάση της άλλης πλευράς».

Τονίζει ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αποχωρώντας αφήνει στους Κύπριους πολίτες το κληροδότημα της. Πρόκειται για το Σχέδιο «Κύπρος – το Αύριο», το οποίο αναμένεται να προσθέσει επιπλέον ποσοστό ύψους 7% στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία πέραν των 11 χιλιάδων καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Τα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση του Σχεδίου θα είναι για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.

Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του ο Νίκος Αναστασιάδης έλαβε σειρά τιμητικών διακρίσεων από αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσθέτει, έγινε δέκτης τιμητικών διακρίσεων και από θρησκευτικούς ηγέτες, ενώ τέσσερα ανώτερα εκπαιδευτικά Ιδρύματα τον αναγόρευσαν σε επίτιμο διδάκτορα.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης