Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΤην ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο...

Την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο Πρόεδρος στον ΟΗΕ

Φωτογραφία: ΓΤΠ - Σταύρος Ιωαννίδης

Την ετοιμότητα και τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη της διαδικασίας συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού μετέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προς τον Αναπληρωτή Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική Μιροσλάβ Γιέτζια, κατά τη διάρκεια συνάντησης που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Γιέτζια ανέφερε πως είχε μια «πολύ ειλικρινή, πολύ ανοικτή και εποικοδομητική συνάντηση» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επιπλέον, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών τόνισε ότι «τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν προσηλωμένα στη συνέχιση της στήριξης τους προς τις πλευρές στην εξεύρεση λύσης του κυπριακού ζητήματος».

«Θα ήθελα, επίσης, να επαναλάβω τα λόγια του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ότι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για επιδίωξη και εξεύρεση λύσης, καθώς και για αποφυγή οποιωνδήποτε μονομερών βημάτων που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν αυτές τις προσπάθειες», κατέληξε ο κ. Γιέτζια.

Σημειώνεται πως σήμερα το απόγευμα της Τρίτης ο Αναπληρωτής Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα έχει συνάντηση και με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης