Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΒόλεμα ημετέρων, αναξιοκρατία στις πρόσφατες προαγωγές, αυτό καταγγέλλει μεγάλη μερίδα αστυνομικών

Βόλεμα ημετέρων, αναξιοκρατία στις πρόσφατες προαγωγές, αυτό καταγγέλλει μεγάλη μερίδα αστυνομικών

«Βολεύτηκαν» άτομα που ήταν πιο κάτω στη σειρά προτεραιότητας

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι τελευταίοι διορισμοί στις τάξεις της Αστυνομίας με αρκετά ερωτηματικά και προβληματισμούς να τίθενται στο τραπέζι…

Προαγωγές στην Αστυνομία: Βόλεμα ημετέρων, αναξιοκρατία και προαγωγές που δεν αποσκοπούν σε κάτι

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες προήχθησαν 343 αστυνομικοί σε διάφορες θέσεις.  Προήχθησαν συνολικά 204 πρόσωπα στην Αστυνομία, οι 111 στη θέση του λοχία, με πέντε εξ αυτών να προήχθησαν κατ’ εξαίρεση, ενώ ανακοινώθηκαν άλλοι 93 αναπληρωματικοί διορισμοί στο βαθμό του λοχία.

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 2 Φεβρουαρίου, προήχθησαν 139 αστυνόμοι και αναπληρωτές υπαστυνόμοι.

Βόλεμα ημετέρων, αναξιοκρατία και προαγωγές που δεν αποσκοπούν σε κάτι, αυτό καταγγέλλει μεγάλη μερίδα αστυνομικών

Όπως πληροφορούμαστε, αστυνομικοί  διαμαρτύρονται καθώς οι περισσότερες προαγωγές δεν έγιναν με σωστές διαδικασίες.  «Βολεύτηκαν» αστυνομικοί, οι οποίοι ήταν πιο κάτω σε σειρά προτεραιότητας από κάποιους άλλους.  Η αλλαγή σειράς στις προαγωγές, όπως μας λέχθηκε,  μπορεί να συμβεί μόνο με συγκεκριμένο αιτιολογικό, κάτι που δεν έγινε στις πρόσφατες προαγωγές.

Επίσης αστυνομικοί που ήταν στη λίστα για προαγωγή σε λοχίες, δεν προήχθησαν όπως έπρεπε και τους «τακτοποίησαν» , όπως μας καταγγέλθηκε,  σε θέση αναπληρωματικού λοχία.

Στις φωνές διαμαρτυρίας προστίθενται επίσης και οι προαγωγές αστυνομικών που δεν σηκώθηκαν από την καρέκλα τους στα γραφεία του Αρχηγείου, με αστυνομικούς της πρώτης γραμμής να είναι έξω φρενών καθώς περίμεναν πως και πως την ανέλιξη.

«Οι κανονισμοί προαγωγής πρέπει να αλλάξουν. Είναι επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή, ώστε να υπάρχει περισσότερη διαφάνεια και αξιοκρατία», μας ανέφερε πηγή από την αστυνομία.

Στα δικαστήρια για δικαίωση

Όπως πληροφορούμαστε, όσοι επηρεάζονται δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και  αναμένεται να οδηγήσουν την Αστυνομία Κύπρου στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μερίδα αστυνομικών που ήταν μέσα στους υποψήφιους για προαγωγή είναι έξω φρενών και είναι έτοιμοι να το πάρουν μέχρι τέλους.

Πάντως σύμφωνα με παλαιότερες υποθέσεις όταν αστυνομικοί ακολούθησαν τη νομική οδό για τέτοιες περιπτώσεις δικαιώθηκαν.

Ως προς τι οι αναπληρωτές λοχίες; – Τα θέματα που τίθενται

Πηγή που γνωρίζει τα τεκταινόμενα έθεσε στον dialogos.com.cy, ερωτήματα, για ποιο λόγο 93 αστυνομικοί προήχθησαν σε «αναπληρωματικούς λοχίες», αφού οι θέσεις συμπληρώθηκαν, από τη στιγμή που μπλοκάρουν τη μία μετά την άλλη  τις διαδικασίες για πρόσληψη νέων αστυνομικών.

Επίσης, οπως σχολίασε ότι με τις προαγωγές αυτές θα δημιουργηθεί ζήτημα (διαβάστε ΕΔΩ)  με τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής, αφού στο πρόσφατο παρελθόν, κάποιοι δικαιώθηκαν μέσω απόφασης δικαστηρίου, επειδή δεν είχαν πάρει προαγωγή.

Δεύτερον, πρόσθεσε, με τις προαγωγές δεκάδων θέσεων για αναπληρωτές λοχίες ίσως να τίθεται και διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης