Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023Άνοιξαν οι κάλπες στα εκλογικά κέντρα της Βρετανίας

Άνοιξαν οι κάλπες στα εκλογικά κέντρα της Βρετανίας

Στις 8 η ώρα το πρωί τοπική (10 π.μ. Κύπρου) άνοιξαν οι πόρτες και οι κάλπες των δέκα εκλογικών κέντρων, που λειτουργούν σε έξι πόλεις της Βρετανίας για τη συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές των ομογενών, που έκαναν εγκαίρως δήλωση εγγραφής.

Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει ως τις 4 το απόγευμα (6 μ.μ. Κύπρου) με ένα ημίωρο διάλειμμα στις 12 το μεσημέρι (2 μ.μ. Κύπρου).

Τα πέντε από τα δέκα εκλογικά κέντρα βρίσκονται στο Λονδίνο, συγκεκριμένα τρία στο κτίριο της Υπάτης Αρμοστείας στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας (13 St. James’s Sq, SW1Y 4LB) και δύο στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο στο βόρειο Λονδίνο (Earlham Grove, Wood Green, N22 5HJ).

Στη μεν Αρμοστεία είναι εγγεγραμμένοι 1.461 εκλογείς, στο δε Κοινοτικό Κέντρο 815.

Από ένα εκλογικό τμήμα λειτουργεί επίσης, στο Μάντσεστερ, για 365 εκλογείς, στο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Bury New Road, M7 4EY), στο Μπέρμιγχαμ, στην Κυπριακή Εστία (Magnet Centre, Park Approach, B23 7SJ) για 311 εκλογείς, στη Γλασκώβη, στην εκκλησία του Ευαγγελιστού Λουκά (27 Dundonald Road, Dowanhill, Glasgow G12 9LL) για 257 εκλογείς, στο Λιντς, όπου 234 εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν στο ναό των Τριών Ιεραρχών (57 Harehills Avenue, LS8 4EU), στο Μπρίστολ, στην εκκλησία Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (Lower Ashley Road, BS5 0YL), όπου είναι εγγεγραμμένοι 203 εκλογείς.

Όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου θα μπορούν να προσέρχονται στο εκλογικό κέντρο που είναι εγγεγραμμένοι προσκομίζοντας την κυπριακή ταυτότητά τους (όχι διαβατήριο) ή το εκλογικό βιβλιάριο.

Οι λεπτομέρειες για το πού μπορεί να ψηφίσει ο καθένας μπορούν να αναζητηθούν στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο wtv.elections.moi.gov.cy, ενώ πληροφορίες παρέχονται και στον τηλεφωνικό αριθμό 0035722867640.

Προσοχή συνιστάται στους ψηφοφόρους, που είναι εγγεγραμμένοι στα εκλογικά κέντρα της Υπάτης Αρμοστείας, καθώς η εκλογική διαδικασία συμπίπτει με τη διεξαγωγή αγώνα δρόμου αντοχής 10 χιλιομέτρων στο κέντρο του Λονδίνου.

Ως εκ τούτου, σε ισχύ είναι από πολύ νωρίς το πρωί ειδικά μέτρα με αποκλεισμό για τα οχήματα των δρόμων που περικλείουν το κτίριο της Υπάτης Αρμοστείας, τουλάχιστον έως τις 2 το απόγευμα τοπική.

Οι εκλογείς που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην Ύπατη Αρμοστεία παρακαλούνται λοιπόν να χρησιμοποιήσουν τους πλησιέστερους σταθμούς του υπογείου σιδηρόδρομου, δηλαδή τους Piccadilly Circus και Green Park.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η προσέλευση στο κτίριο με αυτοκίνητο θα είναι δυνατή για άτομα με κινητικά προβλήματα, κυοφορούσες γυναίκες και ηλικιωμένους, μέσω της Duke Street και της Jermyn Street, όπου θα βρίσκονται επόπτες που θα επιτρέπουν τη δίοδο οχημάτων, κατόπιν επίδειξης ταυτότητας και εκλογικού βιβλιάριου.

Χρέη Εφόρου Εκλογών για τα εκλογικά κέντρα στη Βρετανία εκτελεί ο βοηθός του Εφόρου Εκλογής Εξωτερικού Χρήστος Νικολάου, ενώ στο συντονισμό μετέχει ο Γενικός Πρόξενος στο Ηνωμένο Βασίλειο Οδυσσέας Οδυσσέως.

Οι προεδρεύοντες στα δέκα εκλογικά κέντρα έχουν εκπαιδευθεί στην Κύπρο και συνοδεύονται στη Βρετανία από βοηθούς, ενώ επιπλέον τους συνδράμει και επιτόπιο προσωπικό.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης