Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023Χαμός από παράπονα στην Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων για τις Προεδρικές

Χαμός από παράπονα στην Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων για τις Προεδρικές

Υπερδιπλασιάστηκαν τα παράπονα που έλαβε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, με τα συνολικά παράπονα που έχουν υποβληθεί και για τους δύο γύρους να ανέρχονται σε 77.

Σε νεότερη ανακοίνωση της, η Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου σημειώνει ότι κατά την επαναληπτική εκλογή της περασμένης Κυριακής διενεργήθηκαν παγκύπρια, έλεγχοι συμμόρφωσης σε 80 εκλογικά κέντρα.

Όπως αναφέρει, από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες/οδηγίες που είχε θέσει το Γραφείο της, αναφορικά με την απαγόρευση αναφώνησης αριθμού δελτίου ταυτότητας και προσωπικών δεδομένων που δικαιούνται να κατέχουν οι εκπρόσωποι των πολιτικών συνδυασμών/κομμάτων/υποψηφίων εντός των εκλογικών κέντρων.

«Στα 25 παράπονα που είχαν υποβληθεί μέχρι τον πρώτο γύρο των εκλογών, προστέθηκαν 52 παράπονα που αφορούσαν στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Πλείστα εκ των παραπόνων αφορούν σε τηλεφωνικές κλήσεις ή/και σε ανεπιθύμητα προωθητικά μηνύματα τύπου sms», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, η κ. Νικολαΐδου επανέλαβε πως όλα τα παράπονα θα τύχουν της δέουσας διερεύνησης και θα ενημερώσουμε για το αποτέλεσμα τους σε μεταγενέστερο χρόνο.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης