Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023Χαράλαμπος Προύντζος ο εκλεκτός Μαυρογιάννη για το Υπ. Οικονομικών

Χαράλαμπος Προύντζος ο εκλεκτός Μαυρογιάννη για το Υπ. Οικονομικών

Ο Χαράλαμπος Προύντζος είναι ο εκλεκτός του Ανδρέα Μαυρογιάννη, εφόσον εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο κ. Προύντζος αποτελεί το όνομα έκπληξη του κ. Μαυρογιάννη που αναμενόταν ότι χθες Τρίτη θα ανακοίνωνε τον υπουργό Οικονομικών σε περίπτωση εκλογής του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως θα τον πλαισιώνει οικονομικό συμβούλιο με επικεφαλής τον Μάριο Κληρίδη.

Η δήλωση του Ανδρέα Μαυρογιάννη:

H οικονομική πολιτική του προγράμματος διακυβέρνησής μου έχει ως πυξίδα την ανάπτυξη, την αειφορία, την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση.

Είμαι δεσμευμένος για ισχυρή οικονομία με δημοσιονομική πειθαρχία και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, με προσέλκυση επενδύσεων και στήριξη της επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία ισχυρή οικονομία που εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη και αναβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο του συνόλου του λαού.

Ο επόμενος Υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να χειριστεί την Πράσινη Συμφωνία και την πράσινη μετάβαση της οικονομίας, που είναι η νέα αναπτυξιακή στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οικονομία, ενέργεια, ανθεκτικότητα και χρήση πόρων είναι αλληλένδετα.

Η επιλογή μου για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών, αν ο λαός με τιμήσει με την ψήφο του, είναι ο Χαράλαμπος Προύντζος.

Επιλέγω ένα άνθρωπο της νεότερης γενιάς.

Έναν αυτοδημιούργητο επαγγελματία, από τον χώρο των επιχειρήσεων.

Με πλούσια εμπειρία σε νομικά ζητήματα που αφορούν την ενέργεια.

Με τεχνοκρατική επάρκεια, ικανότητα διοίκησης και διαχείρισης ανθρώπινων πόρων.

Με υψηλό πολιτικό αισθητήριο που μπορεί να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις και να ανταποκρίνεται με οξύνοια σε δύσκολα διλήμματα.

Με αποφασιστικότητα στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Με την αναγκαία διαπραγματευτική δεινότητα, ώστε να εκπροσωπεί επάξια και αποτελεσματικά την Κυπριακή Δημοκρατία στο Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Eurogroup και σε άλλα διεθνή φόρα.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ομάδα συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Οικονομίας με επικεφαλής τον Δρ. Μάριο Κληρίδη.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης