Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023Χρήστος Πουργουρίδης: Συνταγή καταστροφής η συμπόρευση με Χριστοδουλίδη

Χρήστος Πουργουρίδης: Συνταγή καταστροφής η συμπόρευση με Χριστοδουλίδη

Ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ και ηγετικό στέλεχος της παράταξης Χρήστος Πουργουρίδης τοποθετείται ξεκάθαρα για την πορεία που θα πρέπει να ακολοθήσει το κόμμα μετά τον αποκλεισμό του Αβέρωφ Νεοφύτου από τον β’ γύρο.

Διαβάστε τι ανάρτησε στο Facebook:

Άκουσα κάποια στελέχη του ΔΗ.ΣΥ. να μιλούν για ρεαλιστικές προσεγγίσεις που δεν αφήνουν στο κόμμα άλλες επιλογές από εκείνη της υποστήριξης του Νίκου Χριστοδουλίδη. Οι δικές μου διαπιστώσεις και εισηγήσεις είναι οι ακόλουθες:

1. Ο αγώνας του Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν από την αρχή ναρκοθετημένος. Αφέθηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης να παρουσιάζεται ως Συναγερμικός ενώ ήταν ένας φιλοτομαριστής αποστάτης. Μιλούσε για ενότητα του λαού και υπηρετούσε τη διάσπαση του κόμματος του.

2. Η αποστασία στην Ελλάδα τις αρχές της δεκαετίας του ’60, με τις ευλογίες του τότε Βασιλιά, οδήγησε σε μεγάλα δεινά την Ελλάδα που κατέληξαν στο πραξικόπημα της Χούντας και στο πραξικόπημα της Κύπρου που έφερε την Τουρκική εισβολή.

3. Παρέχεται στο Δημοκρατικό Συναγερμό η ευκαιρία να γράψει ιστορία και στον Αβέρωφ Νεοφύτου να αποδείξει σε όλο τον κόσμο ότι είναι ένας σύγχρονος ηγέτης ο οποίος βάζει πάνω απ’ όλα το συμφέρον του τόπου.

4. Η συμπόρευση με τον Χριστοδουλίδη αποτελεί επιβράβευση της αποστασίας και των αποστατών. Η συμπόρευση αυτή θα ολοκληρώσει τη διάσπαση του κόμματος.

5. Αποτελεί ύψιστο καθήκον του Δημοκρατικού Συναγερμού να δει τη μεγάλη εικόνα που είναι η αποτροπή της προσάρτησης των κατεχομένων και της διχοτόμησης.

6. Η συμπόρευση με τον Χριστοδουλίδη είναι συνταγή καταστροφής. Ένα κόμμα αρχών δεν μπορεί να αγνοήσει ατιμωρητί την υποχρέωση που έχει να κάμει ότι μπορεί για να αποτρέψει τη διχοτόμηση. Αλλά και να στείλει το μήνυμα ότι η αποστασία δεν έχει θέση σε σύγχρονα δημοκρατικά θέσμια.

7. Η απόφαση του Δημοκρατικού Συναγερμού να καλέσει τους οπαδούς του να καταψηφίσουν το Νίκο Χριστοδουλίδη είναι μονόδρομος.

8. Η απειλή της διχοτόμησης και οι δύσκολες μέρες που έρχονται επιβάλλουν σε όλους τους Συναγερμικούς και ιδιαίτερα σε εμάς τα στελέχη της ιστορικής αυτής παράταξης την ευθύνη να ξεπεράσουμε τις ιδεολογίες, τα στερεότυπα, τους συναισθηματισμούς και τις εξαρτήσεις και να κάνουμε σωστή επιλογή με βάση το συμφέρον την πατρίδας.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης