Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023Η διακυβέρνηση μας θα σταθεί απέναντι σε φαινόμενα συγκάλυψης

Η διακυβέρνηση μας θα σταθεί απέναντι σε φαινόμενα συγκάλυψης

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, τοποθετείται για την υπόθεση Κατσουνωτού και την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να μην κινηθεί με ποινική δίωξη:

Για άλλη μία φορά, γινόμαστε μάρτυρες μίας Νομικής Υπηρεσίας που επικαλείται το δημόσιο συμφέρον για να ρίξει στα μαλακά μια υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Αφού υπήρξε κατάχρηση εξουσίας, είναι ορθό σε μια υπόθεση που προσέλαβε τέτοιες διαστάσεις και συνδέεται με ένα ευρύτερο ζήτημα και διαμάχη μεταξύ θεσμών, να αγνοείται η ποινική διάσταση;

Πώς μπορεί να αναμένεται ότι ο πολίτης θα νιώθει πως ζει σε κράτος δικαίου, εάν για ακόμα μία φορά αφήνονται σκιές ακόμη και εντός της Αστυνομίας και των Φυλακών; Ιδιάζουσα σημασία στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχουν τόσο τα πρόσωπα που εμπλέκονται όσο η διάχυτη αίσθηση συγκάλυψης. Μόνο με την απονομή δικαιοσύνης δικαιώνονται όσοι άδικα στοχοποιούνται. Η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού που φέρει την κυρία ευθύνη για την ομαλή λειτουργία των θεσμών, για την προστασία της ανεξαρτησίας τους και τη θωράκιση του κράτους δικαίου, είναι απούσα.

Η δική μας διακυβέρνηση θα σταθεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Είναι η μόνη που διαθέτει τη βούληση, την ικανότητα και την εντιμότητα για να φέρει το ήθος στη διακυβέρνηση του τόπου.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης