Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

Οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές, καθώς και οι εκπρόσωποι τους συνεχίζουν τις συναντήσεις, τις παρεμβάσεις και τις δραστηριότητές τους στο πλαίσιο της προεκλογικής τους εκστρατείας.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής με την Υφυπουργό Τουρισμού της Ελλάδας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία είπε συζήτησε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για τις εξελίξεις στο κομμάτι τις φιλοξενίας σε Ελλάδα και Κύπρο, και του ευχήθηκε καλή επιτυχία «σε μία προσπάθεια που έχει τρία χαρακτηριστικά: συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα».

Από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε την Ελληνίδα Υφυπουργό για την επίσκεψη, που εστίασε, όπως είπε, στις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο και τις προοπτικές στον τομέα που εκείνη διαχειρίζεται.

Η βιομηχανία είναι μια από τις ραχοκοκαλιές μιας οικονομίας και υπάρχουν περιθώρια να προσφέρει πολύ περισσότερα, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος αργότερα επισκέφθηκε τη βιομηχανική περιοχή Αγίου Αθανασίου, στη Λεμεσό.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του το ΔΗΣΥ αναφέρεται στο ζήτημα που προέκυψε για την κρατική χορηγία προς τα κόμματα ξεκαθαρίζοντας ότι στο κόμμα μας «τηρούμε στο ακέραιο τη νομοθεσία που αφορά την κρατική χορηγία. Μέρος αυτής της χορηγίας αξιοποιείται, όπως είναι άλλωστε και ένας εκ των σκοπών της, από τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Συναγερμού στην τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία με απόλυτη διαφάνεια».

Η κοινωνική ευαισθησία και η ειλικρίνεια του Ανδρέα Μαυρογιάννη σφραγίζουν τη νέα αρχή για τον τόπο μας, ανέφερε, σε δήλωση του, ο εκπρόσωπος του Εκλογικού Επιτελείου του, Ανδρέας Ασσιώτης.

Ανέφερε, επίσης, ότι «η διόγκωση των ανισοτήτων και οι πολιτικές μίας ευκαιριακής οικονομίας, που στιγμάτισαν τη δεκαετία που πέρασε, έπληξαν ανεπανόρθωτα κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης Συναγερμού, που υπηρέτησαν και φιλοδοξούν να συνεχίσουν οι κύριοι Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης».

Όπως είπε ο κ. Ασσιώτης “ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει την ισχυρή βούληση, να θέσει σε εφαρμογή ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης με μέτρα στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια, με πολιτικές για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και με μια σύγχρονη στεγαστική πολιτική για τους νέους μας”.

Τις δυνατότητες αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας, το Επαρχιακό Κτηματολόγιο Λευκωσίας και η Υδατοπρομήθεια Λευκωσίας διαπίστωσε δια ζώσης ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις υπηρεσίες αυτές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκλογικού Επιτελείου του, ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τις διευθύνσεις και το προσωπικό των συγκεκριμένων υπηρεσιών εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών. Συζήτησε επίσης τρόπους με τους οποίους θα επιλυθούν γραφειοκρατικά προβλήματα, καθώς και θέματα ταχύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών και αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους.

Ειδικότερα, για το Κτηματολόγιο, συζήτησε την ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας ώστε να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Στην Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σε σχέση με τη στεγαστική πολιτική για εκτοπισθέντες, καθώς και άλλα στεγαστικά σχέδια. στο ΣΥΛ, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για θέματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και της επέκτασης της περιοχής αρμοδιοτήτων του.

Η ανακοίνωση της Παρασκευής του Υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνει πλήρως ότι τα κόμματα έλαβαν κρατική χορηγία και για τις προεδρικές εκλογές, στη βάση της νομοθεσίας που τα ίδια ψήφισαν, δήλωσε την Παρασκευή ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης.

Όπως αναφέρει, «η ουσία είναι ότι η κομματοκρατία εν μέσω λιτότητας, κρίσης και ακρίβειας, λυμαίνεται αυθαίρετα τα λεφτά των φορολογούμενων, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα».

Μία ανεπανάληπτη βραδιά διασκέδασης χάρισε στο επιτελείο και στους υποστηρικτές του υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, η γνωστή Κύπρια τραγουδίστρια Ευρυδίκη, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στο Pavilion Hall στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κ. Χριστοφίδη, ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την παρουσία της Κύπριας ερμηνεύτριας. Είπε ότι βλέπει ότι «στην Άλλη Κύπρο που οραματιζόμαστε, νέοι και μεγαλύτεροι μπορούν να συνυπάρξουν μαζί φτάνει να έχουν το ίδιο πάθος για μία καλύτερη κοινωνία, σύγχρονη και χωρίς διακρίσεις».

Τις προτάσεις του για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) παρουσίασε την Παρασκευή ο υποψήφιος ΠτΔ, Χαράλαμπος Αριστοτέλους οι οποίες περιλαμβάνουν την πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ με την μέθοδο που καταβαλλόταν πριν από το 2011 και τη διεύρυνσή της ATA, ώστε να καλύπτει όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους περιλαμβανομένου και του ιδιωτικού τομέα και τα οποία να είναι όλα θεσμοθετημένα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι καταγγελίες της Πέμπτης του κινήματος Ενεργοί Πολίτες-Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί, στη διάρκεια της εκπομπής ΑΙΧΜΕΣ του OMEGA (12/1/2023) για παρεμβάσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου στην παροχή κρατικής χορηγίας προς το εν λόγω κίνημα, είναι ιδιαιτέρως σοβαρές και πρωτοφανείς, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το ΔΗΚΟ.

«Με βάση τις καταγγελίες, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, χωρίς να έχει οποιαδήποτε αρμοδιότητα, παρενέβηκε απροκάλυπτα στη διάθεση δημόσιου χρήματος και μάλιστα για εξυπηρέτηση των προεκλογικών σκοπιμοτήτων του. Αυτές οι σοβαρές καταγγελίες θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα και καλούμε όλους τους αρμόδιους θεσμούς να προχωρήσουν σε διερεύνηση», προσθέτει.

Οι αναφορές για χορηγία για το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών είναι πολύ σοβαρές και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και απόλυτης διευκρίνησης, αναφέρει, σε ανακοίνωση της και η ΕΔΕΚ.

Η Δημοκρατική Παράταξη σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν με βάση τις καταγγελίες από το Κίνημα ‘Ενεργοί Πολίτες-Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών’ κατά του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψήφιου για την προεδρία της χώρας, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Το κόμμα «Ενεργοί Πολίτες-Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών» σε ανακοίνωση αναφέρεται σε σωρεία επιστολών προς τον Γενικό Ελεγκτή, Υπουργό Εσωτερικών, Υπουργείο Οικονομικών, Γενικό Εισαγγελέα, Επιτροπή Θεσμών για τη μη καταβολή της κρατικής χορηγίας που, όπως το ίδιο θεωρεί, δικαιούται βάσει της νομοθεσίας και καλεί τους αρμόδιους φορείς να λογοδοτήσουν για την κατάφωρη αδικία σε βάρος του.

Εξάλλου, την έναρξη σειράς μικρών οπτικογραφημένων συζητήσεων, από τις 14 μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, με τη μορφή συνέντευξης με τον κάθε υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεχωριστά διοργανώνει το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου στο πλαίσιο της εκστρατείας #ΓίνεΗΑλλαγή.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης