Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023LIVE: Οι Κύπριοι εκλέγουν τον 8ο Πρόεδρο - Πάνω από 67% η...

LIVE: Οι Κύπριοι εκλέγουν τον 8ο Πρόεδρο – Πάνω από 67% η προσέλευση μέχρι τις 17:00

Οι πολίτες καλούνται σήμερα να επιλέξουν ανάμεσα στον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε με τους Κύπριους να καλούνται σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου να εκλέξουν τον 8ο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων, σχεδόν 40 δημοσκοπήσεων και τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Συναγερμού να μένει εκτός δεύτερου γύρου για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος, οι πολίτες καλούνται σήμερα να επιλέξουν ανάμεσα στον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις

Τα τελικά αποτελέσματα

Όλες οι λεπτομέρειες για την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η ανακήρυξη θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο Ελευθερία – Τάσος Παπαδόπουλος και ο κόσμος πρέπει να προσέλθει έγκαιρα στο στάδιο, το αργότερο έως τις 21:00 το βράδυ ώστε να γίνουν οι αναγκαίοι έλεγχοι και να ακολουθηθούν οι καθορισμένες διαδικασίες, χωρίς αναίτια ταλαιπωρία στο κοινό. Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών, για τις ανάγκες της εκδήλωσης, θα λειτουργήσει στο στάδιο Τοπικό Κέντρο Διοίκησης, για αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου περιστατικού παρουσιαστεί. Η Αστυνομία Κύπρου έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο, για σκοπούς ασφάλειας και οδικών διευθετήσεων, ενώ σχετική ανακοίνωση θα εκδοθεί την ερχόμενη Παρασκευή 10.02.2023, για ενημέρωση του κοινού. 

Επίσης, ο ΟΚΥπΥ θα διαθέσει δύο ασθενοφόρα από τις 7:00μ.μ. μέχρι και τη λήξη της εκδήλωσης, ενώ επίσης θα λειτουργήσει υπαίθριο ιατρικό κέντρο, για αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων περιστατικών. 

Σημειώνεται ότι η χωρητικότητα των εσωτερικών χώρων που θα χρησιμοποιηθούν, δηλαδή των κερκίδων του γηπέδου, ανέρχεται στα 4.400 άτομα. Μετά από συνεννόηση με την Αστυνομία, για σκοπούς ασφάλειας, δεν θα επιτραπεί η είσοδος ατόμων στον αγωνιστικό χώρο και δεν θα γίνει χρήση των πτυσσόμενων καρεκλών.

Το αργότερο μέχρι τις 9:00μ.μ. θα πρέπει οι επίσημοι, καθώς και ο υπόλοιπος κόσμος, να έχει ελεγχθεί από την Αστυνομία και να παρακαθίσει στις θέσεις του. Στην περίπτωση που προσέλθει μεγαλύτερος αριθμός ατόμων, από τη χωρητικότητα του σταδίου, έχουν γίνει τέτοιες διευθετήσεις, ώστε τα άτομα αυτά να παρακολουθήσουν την τελετή από τον εξωτερικό χώρο του σταδίου. Για το σκοπό αυτό, θα προβάλλεται ταυτόχρονα εικόνα με ήχο εξωτερικά του σταδίου.

Αναφέρει ακόμη ότι εντός του σταδίου έχουν ήδη κατασκευαστεί δύο εξέδρες. Στην πρώτη, χωρητικότητας 25 ατόμων, θα πραγματοποιηθεί η ανακήρυξη του νέου Προέδρου, ενώ στη δεύτερη, χωρητικότητας 90 ατόμων, θα είναι τριών επιπέδων και σε αυτή θα βρίσκονται οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, δηλαδή κινηματογραφιστές, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι. 

Σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο της ανακήρυξης, στην εξέδρα της ανακήρυξης θα ανέβουν ο εκλεγμένος Πρόεδρος, ο Γενικός Έφορος Εκλογών, ο Βοηθός Γενικός Έφορος και οι Έφοροι Εκλογής των επτά Εκλογικών Περιφερειών. Επιπλέον, μπορούν να ανέβουν πρόσθετα έως και 15 άτομα, τα οποία θα επιλεγούν από το επιτελείο του εκλεγμένου Προέδρου.

Σημειώνεται, πως θα πρέπει να γίνει έγκαιρα η προσέλευση όλων στο στάδιο, ώστε να γίνουν οι αναγκαίοι έλεγχοι και να ακολουθηθούν οι καθορισμένες διαδικασίες, χωρίς αναίτια ταλαιπωρία στο κοινό.

Η διαπίστευση των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) θα γίνει από το ΓΤΠ και τα άτομα αυτά φέρουν ειδική κονκάρδα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, από τις 7:00 μ.μ. μέχρι τις 9:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος των διαπιστεύσεων των ΜΜΕ, από Λειτουργούς του ΓΤΠ, εξωτερικά του κτηρίου.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης