Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023Ποδηγετούν μέλη του ΔΗΣΥ για στήριξη του υποψηφίου του ΑΚΕΛ, λέει ο...

Ποδηγετούν μέλη του ΔΗΣΥ για στήριξη του υποψηφίου του ΑΚΕΛ, λέει ο Νουρής

Στελέχη της παράταξης εργολαβικά προβαίνουν σε δημόσιες τοποθετήσεις, σε μια προσπάθεια ποδηγέτησης των μελών και φίλων του Δημοκρατικού Συναγερμού προσπαθώντας να πεισθούν για την στήριξη του υποψηφίου του ΑΚΕΛ, αναφέρει με σημερινή ανακοίνωσή του ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Όπως αναφέρεται με αποκλειστικό γνώμονα τη διαφύλαξη της ενότητας της παράταξης και το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας μας, με απόλυτη προσήλωση στις αρχές και αξίες που προτάξαμε καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, κατέληξε σε μια συνειδητά τεκμηριωμένη απόφαση, για κατά συνείδηση ψήφο των φίλων και υποστηρικτών του Δημοκρατικού Συναγερμού στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Προστίθεται ότι «η απόφαση μας στηρίχθηκε στο γεγονός ότι, για διαφορετικούς λόγους, κανένας εκ των δύο υποψηφίων δεν είναι δυνατόν να υποστηριχθεί επίσημα από τον Δημοκρατικό Συναγερμό αφού δεν πληροί τις προϋποθέσεις που το κόμμα θέτει». Αφ’ ενός, συμπληρώνει, γιατί τα φαινόμενα αποστασίας δεν μπορούν να επικροτούνται κι αφ’ ετέρου γιατί οι συνέπειες της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ ήταν καταστροφικές για τη χώρα.

Σημειώνεται ότι «η απόφαση μας συνοδεύτηκε και από την δέσμευση των στελεχών πρώτης γραμμής για αποφυγή δημόσιων δηλώσεων, ώστε αφενός μεν να μην οξυνθεί περαιτέρω το κλίμα και αφετέρου να επιδειχθεί σεβασμός στη βούληση και την κρίση των φίλων και υποστηρικτών μας για να ασκήσουν ανεπηρέαστοι το εκλογικό τους δικαίωμα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι είναι «μετά λύπης μου που παρατηρώ ότι τα τελευταία 24ωρα, στελέχη της παράταξης εργολαβικά προβαίνουν σε δημόσιες τοποθετήσεις, σε μια προσπάθεια ποδηγέτησης των μελών και φίλων του Δημοκρατικού Συναγερμού προσπαθώντας να πεισθούν για την στήριξη του υποψηφίου του ΑΚΕΛ».

Πέραν της παραγνώρισης της συλλογικής δέσμευσης, συνεχίζει η ανακοίνωση, και απόφασης του Πολιτικού Γραφείου, στην προσπάθεια τους επιλεκτικά παραλείπουν να θέσουν τους προβληματισμούς που απετέλεσαν τον λόγο της λήψης απόφασης για να μην στηριχθεί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους κινδύνους που ελλοχεύει για την χώρα η επαναφορά της αριστεράς στη διακυβέρνηση του τόπου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σημειώνεται ότι δεν είναι δυνατόν το Πολιτικό Γραφείο να αποφασίζει ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα παραμείνει στην αντιπολίτευση, χωρίς καμία συμμετοχή στελεχών του, στην όποια επόμενη κυβέρνηση και κάποιοι καταστρατηγώντας την απόφαση του συλλογικού οργάνου, να τορπιλίζουν την ενότητα, υποδεικνύοντας την αναγκαιότητα εκλογής του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

«Πρακτικές υπαγόρευσης και ποδηγέτησης δεν ταιριάζουν στην Παράταξη μας και στον υπερήφανο μας κόσμο. Ας σεβαστούμε την ωριμότητα των υποστηρικτών μας και ας τους επιτρέψουμε να επιλέξουν ανεπηρέαστοι», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης