Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023Υπερ της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη

Υπερ της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη

Την απόφασή του να ψηφίσει τον Νίκο Χριστοδουλίδη στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών δημοσιοποιεί με γραπτή του δήλωση ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου.

Εξηγεί ότι οδηγήθηκε στη δημοσιοποίηση της θέσης του “μετά την παραδοχή ότι ο Πρόεδρος του κόμματος μας βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ κ. Μαυρογιάννη και ότι θα τον ψηφίσει”. Αυτό, αναφέρει, “με υποχρεώνει να δημοσιοποιήσω και την δική μου πολιτική θέση».

Ο κ. Νικολάου σημειώνει πως «η διαφύλαξη του κεκτημένου των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, η εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων με κράτη της περιοχής και της ΗΠΑ – ως ομπρέλα ασφάλειας μας- ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός και η ενσωμάτωση, η δημοσιονομική πειθαρχία και σταθερότητα αποτελούν αταλάντευτες προτεραιότητες που δεν μπορεί να εκτίθενται στις αδιαμφισβήτητες αγκυλώσεις των πολιτικών του ΑΚΕΛ».

Σημειώνει πως «το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των Προεδρικών εκλογών έχει θέσει τον Δημοκρατικό Συναγερμό σε μια πρωτόγνωρη και δυσάρεστη θέση. Δεν είναι όμως του παρόντος να αναλύσουμε τους λόγους της εκλογικής μας αποτυχίας. Του παρόντος είναι να διασφαλίσουμε την ενότητα του κόμματος μας», προσθέτει.

Ο κ. Νικολάου προσθέτει πως «παρά τις απαράδεκτες συμπεριφορές που καταγράφηκαν κατά τη συνεδρία, η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου για ψήφο κατά συνείδηση είναι ένα ορθό, πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση”.

Όπως σημειώνει, «ενώπιον μας, την ερχόμενη Κυριακή, έχουμε την επιλογή επανόδου του ΑΚΕΛ στην εξουσία μέσω του κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη ή να ψηφίσουμε τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος τήρησε μια στάση έναντι του ΔΗΣΥ που έχει δημιουργήσει δικαιολογημένη απογοήτευση και θυμό. Υπάρχει και ο τρίτος δρόμος, να μην επιλέξουμε κανένα. Η τρίτη επιλογή ευνοεί την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη / ΑΚΕΛ», αναφέρει.

«Όση κι αν είναι η απογοήτευση που μας διακατέχει, η επιχειρούμενη ανάδειξή της δεν μπορεί να αποτελέσει το κριτήριο που ελεύθερα και υπεύθυνα θα καθορίσει την βούληση, άποψη και κρίση μας. Δεν θα ήμασταν υπεύθυνη πολιτική δύναμη εάν λαμβάναμε αποφάσεις με κριτήριο το συναίσθημα και όχι το συμφέρον του τόπου. Και το συμφέρον του τόπου προστάζει όπως διαφυλάξουμε την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, ασφάλεια και ευημερία της Κύπρου από τις αποδεδειγμένα επικίνδυνες πολιτικές του ΑΚΕΛ», προσθέτει ο κ. Νικολάου.

«Ως εκ τούτου η επιλογή μου είναι να ψηφίσω τον Νίκο Χριστοδουλίδη τη δεύτερη Κυριακή, στο πλαίσιο της απόφασης του Π.Γ. για μη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει», καταλήγει.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης