Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΣύσκεψη στο ΥΠΕΣ την ερχόμενη εβδομάδα για τα οδοφράγματα

Σύσκεψη στο ΥΠΕΣ την ερχόμενη εβδομάδα για τα οδοφράγματα

Αρχές της άλλης βδομάδας επίκειται η πρώτη εσωτερική συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για αξιολόγηση και λήψη μέτρων με στόχο τη διευκόλυνση των ατόμων που διέρχονται των οδοφραγμάτων, όπου αναμένεται να συζητηθούν επίσης το θέμα της περαιτέρω ενίσχυσης αλλά και της υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού που τα στελεχώνει.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η στελέχωση του προσωπικού του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης στα οδοφράγματα με ωρομίσθιο προσωπικού είναι απόφαση που λήφθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο της προηγούμενης Κυβέρνησης (στις 8/6/2022) και υλοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών, από τις 3/7/2023 στελεχώθηκε το οδόφραγμα Δερύνειας και από την 1/9/2023 στελεχώθηκαν τα οδοφράγματα της Επαρχίας Λευκωσίας, σημειώνοντας ότι πριν την τοποθέτηση των ωρομισθίων στα σημεία διέλευσης προηγήθηκε εκπαίδευσή τους.

Για σκοπούς επιτόπου εκπαίδευσης και υποστήριξης του νέου προσωπικού, όλο το μήνα Σεπτέμβριο, μαζί με τους νέους υπαλλήλους θα βρίσκονται και οι λειτουργοί που εργάζονταν προηγουμένως.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, απολογείται για την ταλαιπωρία του κοινού που τυχόν να παρατηρείται στα οδοφράγματα και μαζί με το αρμόδιο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, θα αξιολογούν διαρκώς την κατάσταση και θα λαμβάνουν ενέργειες εκεί όπου κρίνεται απαραίτητο για την όσο πιο ομαλή λειτουργία των οδοφραγμάτων.

Σε οδοφράγματα που διαχρονικά παρουσιάζονταν προβλήματα λόγω αυξημένης διέλευσης, λήφθηκε πρόνοια ώστε ο αριθμός του προσωπικού να είναι αυξημένος σε σχέση με προηγουμένως, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης