Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΤραγωδία στα Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθεί το Σάββατο πήρε ο σταθμάρχης

Τραγωδία στα Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθεί το Σάββατο πήρε ο σταθμάρχης

«Υπάρχει κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα» δήλωσε έξω από το δικαστικό μέγαρο ο συνήγορός του, λέγοντας ότι ο πελάτης του είναι συντρετριμμένος.

Προθεσμία 48 ωρών προκειμένου να απολογηθεί αύριο Σάββατο (4/4) το μεσημέρι ζήτησε και έλαβε ο σταθμάρχης που κατηγοτρείται για την τραγωδία με τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Υπάρχει κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα» δήλωσε έξω από το δικαστικό μέγαρο ο συνήγορός του, λέγοντας ότι ο πελάτης του είναι συντρετριμμένος.

«Από ανθρώπινη πλευρά είναι συντετριμμένος. Αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Αλλά αυτό που μετράει είναι να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος ευθυνών. Εδώ υπάρχει ένα δάσος ευθυνών», δήλωσε.

Ο σταθμάρχης της Λάρισας είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, ενώ φέρεται να έχει παραδεχθεί το μοιραίο λάθος του. Απολογούμενος στο στάδιο της προανάκρισης, φέρεται να απέδωσε το συμβάν στην «κακιά ώρα». Σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχθηκε ενώπιον εισαγγελέα τις εγκληματικές παραλείψεις του, δηλαδή πως έβαλε την αμαξοστοιχία σε λάθος τροχιά και πρόσθεσε ότι κατάλαβε το λάθος που κόστισε ανθρώπινες ζωές, μόλις πληροφορήθηκε για το τραγικό δυστύχημα. Τότε αντιλήφθηκε τις συνέπειες των όσων είχε κάνει, δρομολογώντας την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος ράγες.

Σε βάρος του σταθμάρχη έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαρύτατα αδικήματα. Οι κατηγορίες τις οποίες θα αντιμετωπίσει αφορούν το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων, αδίκημα που με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης