Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΤριήμερο πένθος κηρύσσει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τους δύο Κύπριους που χάθηκαν...

Τριήμερο πένθος κηρύσσει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τους δύο Κύπριους που χάθηκαν στα Τέμπη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κηρύσσει τριήμερο πένθος μέχρι τη μέρα της κηδείας των δύο Κυπρίων φοιτητών, οι σοροί των οποίων ταυτοποιήθηκαν μεταξύ των επιβατών που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, στα Τέμπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών της στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος.

Η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών θα καλυφθεί δημοσία δαπάνη, προστίθεται.

«Με συγκλονισμό και βαθιά οδύνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός της ταυτοποίησης των σορών των δύο Κυπρίων φοιτητών, Κυπριανού Παπαϊωάννου και Αναστασίας Αδαμίδου που επέβαιναν της μοιραίας αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο Κυπρίων φοιτητών, όπως και όλων των θυμάτων, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας, σημειώνεται.

Αναφέρεται τέλος πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έδωσε οδηγίες όπως όλα τα μέλη της Κυβέρνησης απόσχουν από οποιεσδήποτε δημόσιες εκδηλώσεις.

Συλλυπητήρια από τον Ερσίν Τατάρ εκ μέρους της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας

Επιπρόσθετα ο Τουρκοκύπριος Ηγέτης Ερσίν Τατάρ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη σήμερα το πρωί. Ο κ. Τατάρ εξέφρασε την λύπη και τα συλλυπητήρια τις τουρκοκυπριακής Κοινότητας για τον θάνατο των δύο νέων παιδιών, της Αναστασίας και του Κυπριανού.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης