Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑΗ Κύπρος συμμετέχει στη συμφωνία για κοινή προμήθεια εμβολίων COVID-19

Η Κύπρος συμμετέχει στη συμφωνία για κοινή προμήθεια εμβολίων COVID-19

Η Κύπρος είναι μια από τις χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία για κοινή προμήθεια νέου εμβολίου κατά της νόσου COVID-19, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης ως εμβόλιο αναμνηστικής δόσης, μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο πληροφορίες.

Η συμφωνία υπογράφηκε την Τρίτη μεταξύ της φαρμακευτικής εταιρείας HIPRA και την Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA) και αφορά 14 χώρες της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν.

Πρόκειται για ένα διδύναμο εμβόλιο ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης το οποίο αναπτύσσεται ως αναμνηστική δόση για ήδη ανοσοποιημένα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, και βρίσκεται σε φάση κυλιόμενης αξιολόγησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). Το εμβόλιο αποθηκεύεται σε θερμοκρασία ψύξης μεταξύ 2 και 8° C.

Στο πλαίσιο της σύμβασης-πλαίσιο, οι χώρες που συμμετέχουν θα μπορούν να αγοράσουν έως 250 εκατομμύρια δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έχει υπογράψει μέχρι στιγμής συμβάσεις για εμβόλια κατά του κορωνοϊού με τις εταιρείες AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, Moderna, Novavax και Valneva, εξασφαλίζοντας περίπου 4,2 δις δόσεις, σύμφωνα με υπολογισμούς της Κομισιόν.

Όπως σημειώνεται, οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία κοινής προμήθειας θα έχουν τη δυνατότητα να δωρίσουν τα εμβόλια σε χώρες χαμηλότερου και μεσαίου εισοδήματος ή να τα ανακατευθύνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης