Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΙσπανία: Αγοράζει εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Ισπανία: Αγοράζει εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Η υπουργός Υγείας είπε ότι η κυβέρνηση θα αγοράσει το εμβόλιο Imvanex, αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό των δόσεων.

Η Ισπανία θα αγοράσει εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων, δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Υγείας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τα 55.

Η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας είπε ότι η κυβέρνηση θα αγοράσει το εμβόλιο Imvanex, το οποίο κατασκευάζεται από τη δανική εταιρεία Bavarian Nordic, αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό των δόσεων.

«Θα διανείμουμε το εμβόλιο αναλογικά μεταξύ των (17 ισπανικών περιοχών)», είπε η Ντάριας σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Από το σύνολο των κρουσμάτων στην Ισπανία, 51 έχουν αναφερθεί στην περιοχή της Μαδρίτης, τα περισσότερα από τα οποία εντοπίστηκαν σε μια σάουνα ενηλίκων που έκλεισε την περασμένη εβδομάδα, με τα άλλα τέσσερα κρούσματα στα Κανάρια Νησιά.

Μερικές περιπτώσεις και στις δύο περιοχές συνδέθηκαν με ένα 10ήμερο φεστιβάλ Gay Pride στη Γκραν Κανάρια των Καναρίων Νήσων, όπου συγκεντρώθηκαν 80.000 άνθρωποι στις αρχές Μαΐου, δήλωσαν οι περιφερειακές αρχές στη Μαδρίτη και τη Γκραν Κανάρια.

Στη γειτονική Πορτογαλία, η υγειονομική αρχή του DGS επιβεβαίωσε 10 νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα την Τετάρτη, ανεβάζοντας το σύνολο σε 49.

Οι δύο ιβηρικές χώρες ήταν μεταξύ των κύριων εστιών της συνήθως ήπιας ιογενούς νόσου έξω από τις ενδημικές περιοχές της στη δυτική και κεντρική Αφρική.

Η DGS είπε ότι όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν βρεθεί σε άνδρες, οι περισσότεροι κάτω των 40 ετών. Κανείς δεν έχει νοσηλευτεί.

Η Μαδρίτη έχει επίσης εντοπίσει πολλές ιδιωτικές κατοικίες όπου σημειώθηκε μετάδοση του ιού της ευλογιάς των πιθήκων και ορισμένες από αυτές τις επισκέφτηκαν άνθρωποι από τη Βρετανία, δήλωσε εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης. Οι βρετανικές αρχές ήταν οι πρώτες που ανέφεραν κρούσματα ευλογιάς πιθήκων στο πρόσφατο ξέσπασμα στις 7 Μαΐου.

Οι περισσότερες από τις λοιμώξεις που έχουν εντοπιστεί παγκοσμίως μέχρι στιγμής στο ξέσπασμα δεν ήταν σοβαρές. Πολλές, αλλά όχι όλες, έχουν αναφερθεί σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης