Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑ«Κομπίνες» για να ξεγελούν το ΓεΣΥ – Άλλοι γιατροί στα χειρουργεία και...

«Κομπίνες» για να ξεγελούν το ΓεΣΥ – Άλλοι γιατροί στα χειρουργεία και άλλοι πληρώνονταν

Κύκλωμα το οποίο λειτουργούσε μεταξύ δύο επαρχιών και ξεγελούσε το ΓεΣΥ φαίνεται να στήθηκε με εμπλεκόμενους γιατρούς και ιδιοκτήτες κλινικών.

Η υπόθεση έφτασε στον ΟΑΥ μετά από σχετική καταγγελία, ενώ ο οργανισμός έχει προχωρήσει στην αναστολή της σύμβασης μιας κλινικής και ενός γιατρού ο οποίος φέρεται να είχε εμπλοκή στο κύκλωμα, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο.  Συγκεκριμένα, στην εν λόγω κλινική διενεργούνταν χειρουργικές επεμβάσεις από γιατρό του ΓεΣΥ, ο οποίος προερχόταν από διαφορετική επαρχία από αυτήν που βρίσκεται η κλινική και με την οποία δεν είναι συμβεβλημένος.

Πέραν τούτου, τα αιτήματα για αποζημίωση από τον ΟΑΥ για τις επεμβάσεις που διενεργούσε υποβάλλονταν στο όνομα άλλου γιατρού, ο οποίος ήταν συμβεβλημένος με την εν λόγω κλινική. Το ίδιο γινόταν και με τον αναισθησιολόγο, αφού σύμφωνα με έρευνα του ΟΑΥ, τα αιτήματα για αποζημίωση υποβάλλονταν σε άλλο όνομα.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, ο ΟΑΥ έλαβε καταθέσεις από ασθενείς και επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι άλλοι γιατροί βρίσκονταν στα χειρουργεία και άλλοι παρουσιάζονταν στο λογισμικό του ΓεΣΥ.

Ο ΟΑΥ απέστειλε επιστολή προς την εν λόγω κλινική με την οποία την ενημερώνει ότι από την έρευνα που έγινε ότι:

  • Η κλινική υπέβαλλε αιτήματα για αποζημίωση για επεμβάσεις σε ονόματα συγκεκριμένων γιατρών, ωστόσο στα χειρουργία βρίσκονταν διαφορετικά πρόσωπα.
  • Η κλινική προχώρησε σε αιτήματα για περιστατικά τα οποία παρουσιάζονταν ως ενδονοσοκομειακά, ενώ αυτά αποζημιώνονται από τον οργανισμό ως εξωνοσοκομειακά.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω κλινική απασχόλησε τον ΟΑΥ και στο παρελθόν, αφού γιατρός προχωρούσε σε ιατρικές πράξεις στο όνομα άλλου γιατρού που βρισκόταν στο εξωτερικό.

Ο Οργανισμός απέστειλε επιστολή και σε χειρουργό ο οποίος είναι συμβεβλημένος με την κλινική, στο όνομα του οποίου καταχωρούνταν οι επεμβάσεις που διενεργούσε άλλος γιατρός που προέρχεται από άλλη επαρχία. Σημειώνεται ωστόσο ότι κάποιοι από τους φερόμενους γιατρούς δηλώνουν άγνοια για όσα συνέβαιναν.

Εξάλλου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ΟΑΥ προχώρησε και σε αναστολή της σύμβασης ενός φυσιοθεραπευτή, ο ποίος καταχωρούσε αιτήματα για αποζημιώσεις για πράξειες που δεν είχε διενεργήσει, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις καταχωρούσε διαφορετικές ιατρικές πράξεις από αυτές που είχε προσφέρει.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης