Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑΜετάλλαξη όρθρος: Νέο στέλεχος στη Βρετανία

Μετάλλαξη όρθρος: Νέο στέλεχος στη Βρετανία

Με ταχείς ρυθμούς εξαπλώνεται στη Βρετανία η μετάλλαξη του κορωνοϊού, Όρθρος, μια νέα υποπαραλλαγή της Κράκεν, που προέρχεται από την Όμικρον.

Ενδεικτικά μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα, αποτελεί το 23,9% των κρουσμάτων της χώρας, ενώ διαπιστώθηκε ότι έχει μεγάλη μεταδοτικότητα και θεωρείται πιο μολυσματική από την Κράκεν.

Σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν έχει αναγνωριστεί ως παραλλαγή ανησυχίας με τους ειδικούς να παρακολουθούν μεν την πορεία της αναμένοντας αύξηση κρουσμάτων, αν και δεν ανησυχούν για τυχόν αύξηση σε θανάτους ή περιστατικά σοβαρής νόσησης.

Το νέο στέλεχος CH.1.1 του κορωνοϊού πήρε ανεπίσημα το όνομα «όρθρος», από τον δικέφαλο σκύλο της ελληνικής μυθολογίας, αδελφό του Κέρβερου και της Λερναίας Ύδρας.

Πόσο πρέπει να ανησυχούμε στην Ελλάδα

«Τα συμπτώματα είναι περίπου τα ίδια με την Όμικρον», εξηγεί η Κική Σονίδου, πρόεδρος των Ελλήνων γιατρών Λονδίνου.

Μέχρι στιγμής, όσον αφορά τα συμπτώματά του δεν θεωρείται παραλλαγή ανησυχίας, ωστόσο η βρετανική Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας (UKSHA) παρακολουθεί την εξέλιξή του.

«Ο ιός έχει εξελιχθεί στην επαναμόλυνση. Κλινικά δεν έχουμε την οξεία πνευμονία που παρατηρούσαμε με την Δέλτα, αλλά πρέπει να προσέχουμε την μακροχρόνια κλινική εικόνα», σημείωσε ο Πέτρος Λιγοξυγκάκης, καθηγητής Ανοσολογίας.

Στη συνέχεια σημείωσε πως η ανησυχία παραμένει επειδή δεν έφυγε η πανδημία, προσθέτοντας ωστόσο πως ο εμβολιασμός εξακολουθεί να παρέχει την καλύτερη προστασία, ειδικά τα καινούργια εμβόλια που στοχεύουν στην Όμικρον.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήLIFO

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης