Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑΟμολόγησαν ότι ήταν πλήρης «αποτυχία» η διαχείριση της πανδημίας!

Ομολόγησαν ότι ήταν πλήρης «αποτυχία» η διαχείριση της πανδημίας!

Μέτα την έντονη κριτική που έχει δεχτεί το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ, CDC, για τη διαχείριση του κορονοϊού αλλά και της ευλογιάς των πιθήκων, η διευθύντρια της ομοσπονδιακής υπηρεσίας, Ροσέλ Βαλένσκι, παραδέχτηκε επίσημα χτες την… αποτυχία.

Limassol Today - Image 19 2

«Αργήσαμε να ανταποκριθούμε γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία και το προσωπικό του CDC. «Oι παραδοσιακές επιστημονικές και επικοινωνιακές διαδικασίες δεν ήταν επαρκείς για την αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας κρίσης του μεγέθους και της έκτασης της πανδημίας COVID-19», συμπλήρωσε.

Limassol Today - Image 18

Αυτό που δεν ειπώθηκε βέβαια είναι ότι η «αποτυχία» δεν έχει να κάνει μόνο με την ετοιμότητα του Ινστιτούτου ή με άλλα υπαρκτά ζητήματα στη λειτουργία του, αλλά κυρίως με το γεγονός ότι στις ΗΠΑ, όπως και σε όλο τον κόσμο, η διαχείριση της πανδημίας σημαδεύτηκε από την πολιτική του «κόστους – οφέλους» για το κεφάλαιο, που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις.

Limassol Today - Image 19 1

Αυτή η πολιτική άφησε απροστάτευτους τους λαούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη, και στις ΗΠΑ, όπου υπήρξαν εκατόμβες νεκρών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Νέα Υόρκη. Η ίδια πολιτική ευθύνεται για την υποστελέχωση των συστημάτων Υγείας και των κρατικών οργανισμών που έχουν κρίσιμο ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας. Οπως ευθύνεται και για την υποταγή των επιστημονικών δεδομένων στην πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως «κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος του.

Limassol Today - Image 19 3

Κατά τ’ άλλα, οι «αξιολογήσεις» που διενεργήθηκαν στο αμερικανικό Ινστιτούτο κατέληξαν σε συστάσεις για μια σειρά βελτιώσεων, όπως ταχύτερη δημοσιοποίηση επιστημονικών ευρημάτων και δεδομένων για τη βελτίωση της διαφάνειας, μετάφραση της επιστήμης σε πρακτική και εύληπτη πολιτική, βελτίωση της επικοινωνίας με το κοινό, καλύτερη συνεργασία με άλλους οργανισμούς και εταίρους στον τομέα της δημόσιας υγείας κ.ο.κ.

Limassol Today - Image 19

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης