Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑΤο μονοπώλειο στις υπηρεσίες υγείας έχει αρνητικές επιπτώσεις

Το μονοπώλειο στις υπηρεσίες υγείας έχει αρνητικές επιπτώσεις

ΠΑΣΥΚΙ: Αρνητικές επιπτώσεις από μονοπωλιακές πολιτικές στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας

Ολιγοπωλιακές ή μονοπωλιακές πολιτικές στο επίπεδο της παροχής υπηρεσιών υγείας δυνητικά μπορούν να επιφέρουν αρνητικές επιπτώσεις, αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ, το οποίο θεωρεί ότι ανάχωμα είναι η ύπαρξη δυνατών, εύρωστων και βιώσιμων δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή τη συνέχιση της συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας των πιθανών κινδύνων που δημιουργούνται από τη διαφαινόμενη εξαγορά αριθμού ιδιωτικών νοσηλευτηρίων από επενδυτικό ταμείο, η ΠΑΣΥΚΙ καλεί την πολιτεία «επιτέλους να εγκύψει και να αποδείξει έμπρακτα τα περί ραχοκοκαλιάς, προτού να είναι ήδη αργά».

Η ΠΑΣΥΚΙ ευελπιστεί ότι το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συζήτησης θα επιφέρει την πολυαναμενόμενη θωράκιση του Γενικού Συστήματος Υγείας, θα το καταστήσει βιώσιμο και πρωτίστως ποιοτικό για τους ασθενείς, ενώ παράλληλα θα διασφαλίσει την ύπαρξη των αναγκαίων υποδομών τόσο σε αριθμούς, όσο και σε είδος.

Επιπλέον, θεωρεί πως αποδεικνύεται η αναγκαιότητα της κατάθεσης ενός συνολικού σφαιρικού σχεδιασμού, με σκοπό τη στοχευμένη και υγιή ανάπτυξη του συστήματος υγείας της Κύπρου, μακριά από έννοιες του τύπου «ανταγωνισμός», ώστε να διασφαλιστεί το πολυτιμότερο αγαθό της υγείας.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης