Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΦΑΚΟΣΗ ιστορία της Βιβλιοθήκης του ΤΕΠΑΚ

Η ιστορία της Βιβλιοθήκης του ΤΕΠΑΚ

Photo credits & copyrights: Limassol Today & Yvonne Zachariou

Μακρά είναι η ιστορία της Βιβλιοθήκης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στη καρδιά της παλιάς πόλης, με τους φοιτητές αλλά και τους πολίτες να έχουν το σημαντικό προνόμιο να βρουν εκεί θησαυρούς.

Σύμφωνα με την κα Χρυσάνθη Σταύρου, «το κτήριο που στεγάζεται η Βιβλιοθήκη σήμερα, χτίστηκε το 1911 και η αρχική χρήση του ήταν ως Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού. Πολύ σύντομα εγκαταλείφθηκε σύμφωνα με μαρτυρίες επειδή οι χώροι του ήταν μικροί και δεν ήταν πρακτικοί».

Κατά καιρούς, σημείωσε η κα Σταύρου, μιλώντας στο Limassol Today, είχε άλλες χρήσεις όπως στέγαση διάφορων υπηρεσιών, μέχρι το 2009 που έγινε η ανακαίνιση από το Πανεπιστήμιο και έκτοτε χρησιμοποιείται ως η Βιβλιοθήκη του ΤΕΠΑΚ.

Ο χώρος, όπως εξηγεί η κα Σταύρου, στεγάζει αποκλειστικά τις συλλογές που αφορούν τις επιστήμες που διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο και γενικά λόγω συνεργασίας με την Δημοτική Βιβλιοθήκη, οι όποιες ανάγκες καλύπτονται από εκεί. Επειδή ο χώρος είναι μικρός, έχουμε επίσης βιβλιοάστασιο κλειστό στο υπόγειο της Πρυτανείας και έχουμε επιπλέον αναγνωστήριο στο κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Limassol Today - Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Βασίλης Μιχαηλίδης 12

Το κτήριο είναι ανοικτό για το κοινό και οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες μας. Επίσης δίνεται στον επισκέπτη κωδικός για δωρεάν ίντερνετ και όταν θέλει κάποιος να μελετήσει εδώ είτε βιβλία ή απλά να μελετήσει, θα πρέπει να γραφτεί ως εξωτερικό μέλος με 17 ευρώ για ένα έτος. Με την κάρτα μέλους ως εξωτερικός χρήστης, έχει τη δυνατότητα να δανείζεται βιβλία και από τη Δημοτική βιβλιοθήκη.

Limassol Today - Dsc06368

Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 8:30 – 24:00 και εκδίδουμε μηναίο πρόγραμμα, που αναρτάται στην ιστοσελίδα μας και ανάλογα των αργιών και διακοπών διαμορφώνεται.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης