Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΜΟΥΣΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ - Λεμεσός: Μια πόλη για όλους

ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ – Λεμεσός: Μια πόλη για όλους

Λεμεσός, μια πόλη για όλους, μια βραδιά με μήνυμα ότι οι άνθρωποι ανεξαρτήτους καταγωγής, θρησκείας, οικονομικής κατάστασης, μπορούν να ζουν και να αναπνέουν στην ίδια πόλη, να εργάζονται μαζί, να διασκεδάζουν μαζί. να πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο, να μένουν στις ίδιες γειτονιές και να μοιράζονται τις ίδιες πλατείες.

Φωτογραφίες:  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΖΑΟΣΚΟΥΦΗΣ

Μουσικά Αποτυπώματα από την Πολιτιστική Κίνηση ΕΠΙΛΟΓΗ

Πραγματοποιήθηκε Κυριακή 28 του Μάη, η εκδήλωση “ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ” την οποία διοργανώνει η Πολιτιστική Κίνηση ΕΠΙΛΟΓΗ και η οποία έχει γίνει θεσμός. Μια εκδήλωση η οποία συγκεντρώνει κάθε χρόνο δεκάδες εθνικότητες οι οποίες ζουν στη Λεμεσό, οι οποίες παρουσιάζουν τόσο πολιτιστικά προγράμματα, χορούς και τραγούδια με τις παραδοσιακές στολές από τις χώρες τους και σέρβιραν φαγητά με γεύσεις και μυρωδιές από τις δεκάδες πατρίδες που ζουν στη Λεμεσό.

Η εκδήλωση, έλαβε χώρα στην πλατεία Αναγέννησης, ένας χώρος που επιλέγηκε και φέτος συμβολικά και έχει τη δική του σημασία.

Η Λεμεσός είναι μια πόλη πολυπολιτισμική, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια. Υπήρξε τέτοια διαχρονικά και ιστορικά. Αγκαλιάζει όμως όλους τους δημότες τους ανεξαρτήτως από το που κατάγονται; Τα Μουσικά Αποτυπώματα ένα τέτοιο σκοπό έχουν. Μια εκδήλωση που τους καλεί να συνυπάρξουν.

Πιο κάτω, απόσπασμα από την ομιλία -εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιλογής- του δικηγόρου Νικόλας Κωνσταντίνου:

Λεμεσός – Μια πόλη για όλους. Ένα γεγονός που έχει καθιερωθεί σαν θεσμός στα δρώμενα της Λεμεσού.

Ο στόχος της βραδιάς είναι να δώσουμε το μήνυμα ότι οι άνθρωποι ανεξαρτήτου καταγωγής, θρησκείας οικονομικής κατάστασης μπορούν να ζουν και να αναπνέουν στην ίδια πόλη.

Μπορούν να εργάζονται και να διασκεδάζουν μαζί.

Μπορούν να πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο, να μένουν στις ίδιες γειτονιές και να μοιράζονται τις ίδιες πλατείες.

Να μοιράζονται χαρές και λύπες.

Είναι σημαντικό να δοθεί το μήνυμα ότι σαν πόλη αλλά και γενικότερα σαν κοινωνία δεν ανεχόμαστε απλά το ξένο και το διαφορετικό αλλά το αποδεχόμαστε, μαθαίνουμε από αυτό και ζούμε μαζί του.

Αποτελεί λοιπόν καθήκον για τον καθένα από εμάς που πιστεύουμε στην αλληλεγγύη και στην ειρηνική συμφιλίωση και συμβίωση των ανθρώπων, να μην σιωπούμε σε ρατσιστικά και ξενοφοβικά περιστατικά που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας.

Φωτογραφίες:  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΖΑΟΣΚΟΥΦΗΣ

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης