Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΕΙΚΑΣΤΙΚΑSAFELY HELD: Έλενα Πάρπα, Θάλεια Σπυρίδου, Ευαγόρας Βανέζης στο Pylon (ΦΩΤΟΣ από...

SAFELY HELD: Έλενα Πάρπα, Θάλεια Σπυρίδου, Ευαγόρας Βανέζης στο Pylon (ΦΩΤΟΣ από εγκαίνια) 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από τα εγκαίνια στο Pylon στη Λεμεσό

Φωτογραφίες: Yvonne Zachariou

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Pylon για αναζήτηση τρόπων με τους οποίους η σύγχρονη τέχνη να καταστεί πιο προσβάσιμη και συναφής σε ένα ευρύτερο κοινό, οι επιμελήτριες Έλενα Πάρπα, Θάλεια Σπυρίδου και ο επιμελητής Ευαγόρας Βανέζης παρουσιάζουν τρεις εκθέσεις και μία σειρά εκδηλώσεων/δράσεων που στοχεύουν στην περαιτέρω ενασχόληση του κοινού με τις τέχνες και την καλλιτεχνική πρακτική.

Το πρόγραμμα Safely Held επικεντρώνεται στην έννοια της «δομής» και στο πώς αυτή μπορεί να γίνει αντιληπτή ως εύπλαστη, επιτρέποντας την αναθεώρηση των κυρίαρχων αφηγημάτων. Το πρόγραμμα επεκτείνεται σε διάρκεια επτά μηνών, από Μάιο μέχρι Δεκέμβριο 2023.

Επιδιώκοντας την εμπλοκή του κοινού με τις ιδέες και τα ερωτήματα του προγράμματος, οι εκθέσεις συμπληρώνονται από μία σειρά εκδηλώσεων και δράσεων εντός και πέραν του εκθεσιακού χώρου.

Το Limassol today βρέθηκε στην πρώτη έκθεση, Not knowing yet – possibly not knowing ever η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου και θα κρατήσει μέχρι τις 15 Ιουλίου 2023. Οι καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν εκθέσει έργα, είναι οι: Μάριελ Κουβέλη, Sara Naim, Dala Nasser και Μαρία Τουμάζου. Σε επιμέλεια Θάλειας Σπυρίδου. Στα εγκαίνια τα οποία έγιναν 26 Μαϊου στις 19:00-22:00 βρέθηκε με τον φακό της η Yvonne Zachariou. Για όσους θέλετε να επισκεφτείτε την έκθεση, οι ώρες λειτουργίας είναι: Πέμπτη και Παρασκευή 17:00-20:00, Σάββατο 11:00-13:00 Αξίζει να σημειωθεί πως τα εγκαίνια της έκθεσης Not knowing yet – possibly not knowing ever των Μάριελ Κουβέλη, Sara Naim, Dala Nasser και Μαρίας Τουμάζου στο Pylon Art & Culture, συμπίπτουν με τα εγκαίνια της έκθεσης Harvest time της Ραΐσσα Αγγελή στην eins gallery, στα οποία επίσης βρέθηκε το Limassol Today, και φωτοαφιερώματα θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας στην κατηγορία ΦΑΚΟΣ. Σε συνέχεια των λεπτομερειών της έκθεσης αξίζει να σημειωθεί πως η ξενάγηση γίνεται από την επιμελήτρια: 03/06 και 08/07 12-1μ.μ., 13/07 6-7μ.μ. Για κράτηση θέσεων, επικοινωνήστε στο [email protected].

Photo credits and copyrights Yvonne Zachariou

Πρόγραμμα εκθέσεων και εκδηλώσεων | Μάιος – Δεκέμβριος 2023

Pylon Art & Culture

οδός Αθηνών 1A, 3041, Λεμεσός

Εκθέσεις:

26 Μαΐου – 15 Ιουλίου 2023: Not knowing yet – possibly not knowing ever     

Καλλιτέχνες: Μάριελ Κουβέλη, Sara Naim, Dala Nasser και Μαρία Τουμάζου.

Eπιμέλεια: Θάλεια Σπυρίδου 

Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2023:

Επιμέλεια: Ευαγόρας Βανέζης

Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2023:

 Eπιμέλεια: Έλενα Πάρπα

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης