Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΓΡΑΜΜΑΤΑΣτην παρουσίαση του βιβλίου του Μάριου Αγαθοκλέους

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Μάριου Αγαθοκλέους

Ένα γεμάτο Ξυδάδικο αντικρύσαμε την Παρασκευή το βράδυ στην παρουσίαση της τελευταίας ποιητικής συλλογής του Μάριου Αγαθοκλέους.

Καθόλου τυχαία θεωρούμε η επιλογή του χώρου καθώς τη διαχείριση του έχει το κέντρο παραστατικών τεχνών ΜΙΤΟΣ η κόρη του Έλενα Αγαθοκλέους. Μπορεί να έμοιαζε οικογενειακή υπόθεση, καθώς συμμετείχαν με βοήθεια κι απαγγελίες των ποιημάτων, τα εγγόνια του Μάριου Αγαθοκλέους, κάτι που έκανε και το κλίμα συναισθηματικό και πολύ ζεστό, ωστόσο, η αγάπη στην ποίηση και στο πρόσωπο του, αποδείχτηκε από τη γεμάτη αίθουσα.

Εξαιρετικές αναλύσεις, θετικές κριτικές και ωραίες αναγνώσεις προέκυψαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

«Η Πύλη των Καλών Αναμνήσεων» από τον Μάριο Αγαθοκλέους αγκαλίάστηκε ήδη και άκουσε θετικά σχόλια για τον σχεδιασμό του εξωφύλλου, την επιμέλεια και το περιεχόμενο της συλλογής. Το βιβλίο τυπώθηκε από τον εκδοτικό οίκο ΑΡΜΙΔΑ.

Ο Αγαθοκλέους στη νέα συλλογή του προσεγγίζει τη γλώσσα ως πνευματικό οικοσύστημα και όχι ως απλό όχημα νοημάτων, και συνδυάζει τον λυρισμό με τη στοχαστικότητα, το όνειρο σε αντίστιξη με τη ζοφερή και απέραντη υποκρισία των λογικών ανθρώπων. Ο τρόπος που τοποθετούνται οι λέξεις… κάτι σαν εγχειρίδιο ευθανασίας. Δεν είναι ενεργούμενη κανενός συστήματος, με τη συλλογή να έχει το δικό της αισθητικό σύμπαν.

Για το βιβλίο μίλησε ο Μίμης Σοφοκλέους. Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν οι Κυριάκος Αναγιωτός και Κωνσταντίνος Μελίδης. Εκ μέρους των εκδόσεων «Αρμίδα», άνοιξε την εκδήλωση ο Χάρης Ιωαννίδης. Ποιήματα διάβασαν οι Ελενα Αγαθοκλέους, Πάμπης Αναγιωτός, Νένα Φιλούση, Ίριδα Αγαθοκλέους και Τάσος Ζαχαρίου. Η βραδιά έκλεισε με αντιφώνηση από τον ποιητή, αλλά το ζεστό κλίμα, οι συζητήσεις και οι αναλύσεις συνέχισαν έξω από το παλιό ξυδάδικο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης