Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΦΑΚΟΣThe Island: Εγκαινιάστηκε το ιδιωτικό σχολείο που κτίστηκε σε 85 ημέρες

The Island: Εγκαινιάστηκε το ιδιωτικό σχολείο που κτίστηκε σε 85 ημέρες

Τα εγκαίνια του ιδιωτικού σχολείου The Island Private School of Limassol, το οποίο κατασκευάστηκε σε μόλις 85 μέρες, τελέστηκαν το Σάββατο στο χωριό Παλώδια στη Λεμεσό.

Το διεθνές αγγλόφωνο σχολείο έχει αδειοδοτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως σχολείο προδημοτικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και στους πρώτους μόλις μήνες λειτουργίας του ήδη φοιτούν περίπου 700 μαθητές.

Photo copyrights Ⓒ Yvonne Zacharioy Ⓒ Limassol Today

Το σχολείο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Παλώδιας, στον δρόμο Λεμεσού-Τροόδους, κατασκευάστηκε από την εταιρεία Cyfield στο χρόνο ρεκόρ των 85 μόλις ημερών, καθώς τον τελευταίο χρόνο στη Λεμεσό ειδικά δημιουργήθηκαν μεγάλες ανάγκες σε εκπαιδευτήρια.

Η ιστορία του The Island Private School ξεκίνησε το 2015 από μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία γονέων και δασκάλων οι οποίοι αναζητούσαν μια ολιστική εκπαίδευση για τα παιδιά που ζουν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του σχολείου, Alexander Shkuratov, με τη στήριξη των γονιών και της τεχνολογικής κοινότητας, προχώρησαν φέτος στη δημιουργία ενός διεθνούς, αγγλόφωνου, προοδευτικού και πολυσυστημικού σχολείου για παιδιά από όλο τον κόσμο.

Τα πλάνα των ιδιοκτητών είναι η περαιτέρω επέκταση του σχολείου ώστε να εξυπηρετεί έως το 2024, ένα αριθμό 1700 μαθητών.

Πέραν από τις αίθουσες διδασκαλίες, το σχολείο θα προσφέρει σημαντικές υποδομές, όπως εργαστήρια, στούντιο τέχνης, πισίνα, καθώς και εξωτερική και εσωτερική αθλητική βάση, η οποία προγραμματίζεται μέχρι το 2024.

Τα εγκαίνια του σχολείου τέλεσαν ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Photo copyrights Ⓒ Yvonne Zacharioy Ⓒ Limassol Today

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης