Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗJOURNALΠΑΡΑΞΕΝΑΑμαζόνιος: Επιβίωσε 31 ημέρες χαμένος στη ζούγκλα τρώγοντας μόνο σκουλήκια

Αμαζόνιος: Επιβίωσε 31 ημέρες χαμένος στη ζούγκλα τρώγοντας μόνο σκουλήκια

Ένας Βολιβιανός περιγράφει πώς κατάφερε να επιβιώσει για 31 ημέρες στη ζούγκλα του Αμαζονίου, αφού έχασε τον προσανατολισμό του και βρέθηκε στη μέση του πουθενά.

Ο 30χρονος Τζόναθαν Ακόστα, χάθηκε αφού χωρίστηκε από τους τέσσερις φίλους του, όταν πήγαν παρέα για κυνήγι στη βόρεια Βολιβία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ακόστα έπινε το νερό της βροχής που μαζεύονταν μέσα στα παπούτσια του, ενώ τρεφόταν αποκλειστικά με σκουλήκια και έντομα. Επιπλέον, για να επιβιώσει χρειαζόταν να κρύβεται διαρκώς από τα τζάγκουαρ και τις πεκαρίδες, ένα είδος θηλαστικού που μοιάζει με γουρούνι, τα οποία τον περιτριγύριζαν διαρκώς.

Ο Ακόστα εντοπίστηκε τελικά από τέσσερις άντρες, ανάμεσά τους και δύο φίλοι του, έναν ολόκληρο μήνα μετά την εξαφάνισή του.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι άνθρωποί μου συνέχισαν να με αναζητούν για όλον αυτόν τον καιρό. Ευχαριστώ πολύ τον Θεό, γιατί μου έδωσε μια νέα ζωή», δήλωσε ο Ακόστα ανάμεσα σε λυγμούς.

Ο Ακόστα έχασε 17 κιλά, ενώ όταν επιτέλους εντοπίστηκε είχε εξαρθρωμένο αστράγαλο και ήταν αφυδατωμένος.

«Είχε μόνο μια σφαίρα στο κυνηγετικό του όπλο και δεν μπορούσε να περπατήσει, ενώ πίστευε ότι κανείς δεν θα τον αναζητούσε πια», δήλωσε ο Οράσιο Ακόστα, ο μικρότερος αδελφός του επιζώντος.

Είπε επίσης στους συγγενείς του ότι είχε συναντήσεις με άγρια ζώα, συμπεριλαμβανομένου ενός τζάγκουαρ.

Μετά την περιπέτειά του, ο Τζόναθαν αποφάσισε να εγκαταλείψει οριστικά το κυνήγι και υποσχέθηκε στον ελεύθερο χρόνο του να παίζει απλώς κιθάρα.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης