Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗJOURNALΠΑΡΑΞΕΝΑΔιαρρήκτες ζήτησαν από αστυνομικούς να τους βοηθήσουν με κλοπιμαία

Διαρρήκτες ζήτησαν από αστυνομικούς να τους βοηθήσουν με κλοπιμαία

Σερίφηδες στη Φλόριντα συνέλαβαν ένα ζευγάρι διαρρηκτών, αφού η κοπέλα φέρεται να τηλεφώνησε στην αστυνομία, με σκοπό να ζητήσει βοήθεια για τη μεταφορά κλεμμένων αντικειμένων από ένα σπίτι το οποίο διέρρηξαν.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στη 01:00 π.μ. του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου, περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από το Ορλάντο. Εκεί, ένα εκπτωτικό πολυκατάστημα υπέστη διάρρηξη κατά την οποία σύμφωνα με τις αρχές «κλάπηκαν αρκετά πολύτιμα αντικείμενα».

Και καθώς η αστυνομία εξέταζε το υλικό ασφαλείας από τις κάμερες του καταστήματος, ο ένας σερίφης αναγνώρισε έναν ύποπτο, που ταυτοποιήθηκε με το όνομα Μάρτιν Γκονζάλες Γκαρσία, αλλά οι αρχές δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν αμέσως.

Αργότερα την ίδια μέρα, ωστόσο, υπήρξε κλήση έκτακτης ανάγκης στην αστυνομία, στην οποία δεν ακούστηκε καμία φωνή. Όταν οι σερίφηδες έφτασαν στο σπίτι από το οποίο προήλθε η κλήση, ήταν προφανές ότι κανείς δεν έμενε εκεί. Ωστόσο, οι αστυνομικοί βρήκαν ανοιχτή την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι προκειμένου να βεβαιωθούν ότι όλα ήταν εντάξει.

Εκεί βρήκαν τον Γκονζάλες Γκαρσία μαζί με μια γυναίκα, την Ασιαλίζ Ρόλνταν Οσκάσιο. Ούτε ο Γκαρσία ούτε η σύντροφός του, η Οσκάσιο, φάνηκε να έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το σπίτι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Γκονζάλες Γκαρσία συνελήφθη για τη διάρρηξη του πολυκαταστήματος και του ακατοίκητου σπιτιού, ενώ η σύντρφός του κατηγορήθηκε μόνο για τη διάρρηξη του άδειου σπιτιού.

«Και έπειτα ήρθε η εκπληκτική παραδοχή της Οσκάσιο» δηλώνει το γραφείο του σερίφη στην ανάρτησή του στο Facebook.

«Η Οσκάσιο ανέφερε ότι κάλεσε την αστυνομία για να βοηθήσει εκείνη και τον Γκονζάλες Γκαρσία να μεταφέρουν τα υπάρχοντά τους από το σπίτι που διέρρηξαν μέχρι το αεροδρόμιο, καθώς σκόπευαν να περάσουν το Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη.

«Οι σερίφηδες ναι μεν τους βοήθησαν με τα υπάρχοντά τους και τους πήγαν και ταξίδι, απλά όχι στο αεροδρόμιο. Τους μετέφεραν μέχρι τη φυλακή, όπου ήταν ευπρόσδεκτοι να μείνουν όλο το Σαββατοκύριακο. Στη φυλακή είναι ούτως ή άλλως πολύ καλύτερα από τη Νέα Υόρκη», αναφέρουν οι αρχές.

Ο Γκονζάλες-Γκαρσία είπε ότι «διέπραξε τη διάρρηξη στο πολυκατάστημα επειδή χρειαζόταν αντικείμενα για να το πουλήσει και να βγάλει χρήματα». Σε ό,τι αφορά το σπίτι δήλωσε ότι «ήξερε ότι έκανε λάθος, αλλά χρειαζόταν τα χρήματα παρόλο που η κατοικία δεν ήταν δική του και δεν είχε την άδεια να βρίσκεται εκεί».

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης