Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗJOURNALΠΑΡΑΞΕΝΑΗ απίστευτη ερώτηση εργαζόμενου στον Ελον Μασκ μέσω Twitter

Η απίστευτη ερώτηση εργαζόμενου στον Ελον Μασκ μέσω Twitter

Με ένα tweet επέλεξε ο Χάλι Θορλέιφσον να απευθυνθεί στον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Ελον Μασκ, για να μάθει αν παραμένει εργαζόμενος στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. «Ο επικεφαλής του τμήματος HR δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν είμαι μισθωτός ή όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θορλέιφσον, με τον Μασκ να του απαντάει «τι δουλειά κάνετε;».

Όπως δήλωσε ο Θορλέιφσον στο δίκτυο BBC, εννέα ημέρες μετά τον αποκλεισμό των λογαριασμών του Twitter δεν γνώριζε αν είχε απολυθεί ή όχι. Μετά το αρχικό μήνυμα μέσω Twitter ακολούθησε μια μορφή διαλόγου με τον Μασκ, με ερωτήσεις και απαντήσεις, που έμοιαζαν με ζωντανή συνέντευξη για τη δουλειά του, ο Θόρλειφσον είπε ότι έλαβε ένα email που επιβεβαίωνε ότι είχε απολυθεί.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, 45 ετών, ήταν ανώτερος διευθυντής στο σχεδιασμό προϊόντων για το Twitter. «Άνοιξα τον υπολογιστή μου το πρωί της Κυριακής πριν από εννέα ημέρες και είδα ότι η οθόνη ήταν γκρίζα και κλειδωμένη, υποδεικνύοντας ότι είχα κλειδωθεί έξω από τους λογαριασμούς μου στο Twitter», είπε.

«Μετά από λίγες μέρες άρχισα να απευθύνομαι σε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του Ίλον και του επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού (HR) για να ρωτήσω για την κατάστασή μου. Ο επικεφαλής του HR μου έστειλε από τότε δύο φορές email και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αν είμαι ή όχι υπάλληλος στο Twitter».

Ακολούθησε η απευθείας ερώτηση στον ιδιοκτήτη της εταιρείας.

«Ίσως αν αρκετοί άνθρωποι κάνουν retweet να μου απαντήσετε εδώ», έγραψε ο κ. Θορλέιφσον, με τον Μασκ να απαντάει:

Μετά από αρκετές ερωτήσεις, ο κ. Θορλέιφσον έδωσε μια λίστα με πράγματα που είχε κάνει στην εταιρεία. Η ανταλλαγή ολοκληρώθηκε με τον κ. Μασκ να δημοσιεύει δύο emoji που γελούν.

Λίγο αργότερα ο εργαζόμενος είπε ότι μετά από αυτή την ανταλλαγή, το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του Twitter επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε ότι είχε απολυθεί. Ο Ισλανδός επιχειρηματίας είχε πουλήσει την εταιρεία του, Ueno, μια εταιρεία δημιουργικού σχεδιασμού, στο Twitter στις αρχές του 2021 – μετά την ίδρυση της εταιρείας στο Ρέικιαβικ το 2014. Ως μέρος της εξαγοράς έγινε υπάλληλος πλήρους απασχόλησης στο Twitter.

«Αποφάσισα να πουλήσω για διάφορους λόγους, αλλά ένας από αυτούς είναι ότι έχω μυϊκή δυστροφία και το σώμα μου αργά αλλά σταθερά με εγκαταλείπει», είπε στο BBC.

Ο Θορλέιφσον ανησυχεί ότι ο Musk δεν θα τιμήσει τη σύμβαση που υπέγραψε με το Twitter όταν τους πούλησε την εταιρεία του. «Αυτό είναι εξαιρετικά αγχωτικό. Αυτό είναι το συνταξιοδοτικό μου ταμείο, ένας τρόπος να φροντίζω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου καθώς η ασθένειά μου εξελίσσεται. Το να έχω τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο στην άλλη άκρη αυτού, να αρνείται πιθανώς να τηρήσει τις συμβάσεις δεν είναι εύκολο να το δεχτώ», είπε.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο το Twitter αριθμούσε περίπου 7.500 εργαζόμενους ενώ πλέον αριθμός έχει πέσει σε κάτι περισσότερο από 2.000 υπαλλήλους.

ΠηγήIN.GR

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης