Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗJOURNALΠΑΡΑΞΕΝΑΗ τσεχική αστυνομία κατάσχεσε μία Ferrari και την έκανε περιπολικό

Η τσεχική αστυνομία κατάσχεσε μία Ferrari και την έκανε περιπολικό

Η αστυνομία της Τσεχίας μετέτρεψε μια Ferrari, που κατάσχεσε από εγκληματίες, σε περιπολικό ικανό να καταδιώκει οδηγούς κλεμμένων οχημάτων, με ταχύτητες έως και 322 χλμ.

Η Ferrari 458 Italia του 2011 ήταν παλαιότερα χρωματισμένη σε αγωνιστικό κόκκινο, αλλά οι αρχές την έβαψαν με κίτρινες και μπλε ανακλαστικές ρίγες και τοποθέτησαν σειρήνα στην κορυφή. Τώρα, θα χρησιμοποιηθεί για την καταδίωξη κλεμμένων αυτοκινήτων και για την καταστολή παράνομων αγώνων δρόμου, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

Ενώ παρόμοια μοντέλα μπορούν να αγγίξουν τις 150.000 λίρες, η τσεχική αστυνομία τόνισε ότι το υπεραυτοκίνητο τροποποιήθηκε με κόστος 10.300 λιρών.

Το όχημα θα χρησιμοποιείται από ειδικό τμήμα επιτήρησης και θα οδηγείται μόνο από εκπαιδευμένους αστυνομικούς.

Ο Jiří Zlý, επικεφαλής του τμήματος τροχαίας της αστυνομίας, είπε ότι το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο εναντίον μερικών από τους «πιο επιθετικούς» εγκληματίες στον δρόμο της Τσεχίας.

Η Τσεχία δεν είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί σπορ αυτοκίνητα. Η αστυνομία της Ιταλίας έχει συνεργασία με τη Lamborghini και χρησιμοποιει αυτοκίνητά της για να μεταφέρουν επείγουσες προμήθειες αίματος σε σημεία ατυχημάτων. Στο Ντουμπάι, η αστυνομία διαχειρίζεται έναν ολόκληρο στόλο υπεραυτοκίνητων. 

Η τσεχική αστυνομία πρόσθεσε ότι η Ferrari δεν ήταν το πιο πολύτιμο ή το πιο σπάνιο όχημα που είχε κατασχεθεί. ΠΕρ΄που 900 αυτοκίνητα κατασχέθηκαν πέρυσι και η συντριπτική πλειονότητα μεταπωλείται, με τα έσοδα να χρησιμοποιούνται για την κάλυψη ζημιών που προκαλούνται από παραβάτες. 

«Κρατάμε κάποια οχήματα για υπηρεσιακά καθήκοντα», είπε η αστυνομία. «Ωστόσο, αυτά δεν είναι τόσο πολυτελή αυτοκίνητα όπως η Ferrari». 

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης