Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗJOURNALΠΑΡΑΞΕΝΑΜία ξεχωριστή έκθεση στο Άμστερνταμ με αράχνες και έντομα ελεύθερα στον χώρο

Μία ξεχωριστή έκθεση στο Άμστερνταμ με αράχνες και έντομα ελεύθερα στον χώρο

«Όχι ηλεκτρικές σκούπες και ξεσκονόπανα»: αυτή είναι η εντολή που δόθηκε στο προσωπικό καθαριότητας του μουσείου Ρέικσμουζεουμ (Rijksmuseum) στο ‘Αμστερνταμ στο πλαίσιο της έκθεσης «Clara and Crawly Creatures».

Είναι μία πρωτότυπη έκθεση όπου το κοινό θα εξερευνήσει την αλλαγή της κοινής γνώμης στη πάροδο του χρόνου για τα έντομα όλων των σχημάτων και μεγεθών. Για αυτό το λόγο το μουσείο άφησε τις χαραμάδες και τις γωνιές του ελεύθερες προκειμένου τα ζωύφια που κυκλοφορούν σε αυτό, να γίνουν κομμάτι της τέχνης.

Η βοηθός επιμελήτρια Julia Kantelberg, δήλωσε ότι έχουν ενθαρρυνθεί από τον Αργεντινό καλλιτέχνη Τομάς Σαρασίνο (Tomás Saraceno), του οποίου τα έργα εμφανίζονται στην έκθεση, να διαφυλάξουν τη συσσώρευση ιστών αράχνης όπου κι αν εμφανίζονται.

Οι ιστοί αντιμετωπίζονται, είπε, ως έργα τέχνης, τα οποία πρέπει να τιμηθούν σαν να επρόκειτο για τη «Νυχτερινή Φρουρά» του Ρέμπραντ ή τη «Γαλακτοκόρη» του Βερμέερ.

Ενα από τα γλυπτά του Σαρασίνο είναι κατασκευασμένο από μετάξι που υφαίνεται από τέσσερα είδη αράχνης. «Το βρίσκω όλο και πιο δύσκολο να πω ότι είναι δικό μου γλυπτό», είπε, προτείνοντας οι αράχνες να αναγνωριστούν ως καλλιτέχνες οι ίδιες.

Σύμφωνα με τον Guardian η έκθεση θα είναι διαθέσιμη για το κοινό από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις  15 Ιανουαρίου.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης