Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗJOURNALΠΑΡΑΞΕΝΑΟ Cassius είναι μεγαλύτερος κροκόδειλος σε αιχμαλωσία στον κόσμο και κλείνει τα...

Ο Cassius είναι μεγαλύτερος κροκόδειλος σε αιχμαλωσία στον κόσμο και κλείνει τα 120 χρόνια

Ο Cassius, ο μεγαλύτερος κροκόδειλος στον κόσμο που ζει σε αιχμαλωσία, μόλις έγινε 120 ετών. Ή τουλάχιστον αυτή είναι η εκτιμώμενη ηλικία του, λένε οι επιστήμονες.

Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ηλικία ενός κροκόδειλου με βάση το μέγεθός του. Μόλις φτάσουν στην ενηλικίωση, ο ρυθμός με τον οποίο αναπτύσσονται οι κροκόδειλοι επιβραδύνεται και τελικά σταματά.

«Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε την πραγματική ηλικία του Cassius καθώς γεννήθηκε στην άγρια φύση και η ηλικία είναι απλώς μια εκτίμηση», δήλωσε στο Live Science ο Τόντι Σκοτ, ένας φύλακας κροκοδείλων που φροντίζει τον Cassius στο Marineland Crocodile Park στο Πράσινο Νησί.

Το 1984, οι ερευνητές αιχμαλώτησαν τον κροκόδειλο σε ένα ράντσο βοοειδών νοτιοδυτικά του Ντάργουιν της Αυστραλίας, αφού οι ιδιοκτήτες του ράντσου παραπονέθηκαν ότι έχαναν ζώα.

Ακόμα και τότε, όταν ο Cassius ήταν μεταξύ 30 και 80 ετών, ήταν ο μεγαλύτερος κροκόδειλος που πιάστηκε ποτέ ζωντανός στην Αυστραλία.

«Ήταν 5,13 μέτρα και είχε ουρά τουλάχιστον 15 εκατοστά », δήλωσε στο ABC News ο Γκράχαμ Γουέμπ, ερευνητής κροκοδείλων. «Ήταν ένας μεγάλος σε ηλικία κροκόδειλος τότε. Οι κροκόδειλοι αυτού του μεγέθους δεν είναι φυσιολογικοί».

Σχεδόν 40 χρόνια αργότερα, και μετά από 35 χρόνια ζωής στο Πράσινο Νησί, ο Cassius εξακολουθεί να αναπτύσσεται, «κάτι που είναι ασυνήθιστο για έναν μεγάλο σε ηλικία κροκόδειλο» και παρέχει στους επιστήμονες «σοβαρές γνώσεις για τη μακροζωία», δήλωσε ο Γουέμπ.

Τώρα, ο Cassius κάθε άλλο παρά επιφυλακτικός είναι, σύμφωνα με τους φύλακές του. «Έχει ακόμα πολλή σπίθα μέσα του» , δήλωσε ο Σκοτ στο ABC News.

Οι κροκόδειλοι αλμυρού νερού (Crocodylus porosus) ζουν συνήθως για περισσότερα από 70 χρόνια, σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό διατήρησης Oceana. Ο μεγαλύτερος κροκόδειλος αλμυρού νερού ήταν ο Λολόνγκ, ένα θηρίο μήκους 6,17 μέτρων από τις Φιλιππίνες.

Πηγήhuffpost

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης