Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗJOURNALΠΑΡΑΞΕΝΑ«Ορνιθόπτερα»: Επιστήμονες κατασκευάζουν drones από νεκρά πτηνά

«Ορνιθόπτερα»: Επιστήμονες κατασκευάζουν drones από νεκρά πτηνά

Σε μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο Φόρουμ SciTech 2023 του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αεροναυπηγικής και Αστροναυτικής, μια ομάδα ερευνητών αποκάλυψε πώς ανέπτυξε με επιτυχία κατασκοπευτικά drones από νεκρά πτηνά.

Τα κατασκοπευτικά drones που κατασκευάζονται από νεκρά πτηνά ονομάζονται «ορνιθόπτερα» επειδή ο τρόπος που πετούν μοιάζει με τα σχέδια πτήσης των πτηνών. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν φτερά και κινούνται με έλικες.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Mostafa Hassanalian, επίκουρος καθηγητής μηχανολογίας στο Ινστιτούτο Μεταλλείων και Τεχνολογίας του Νέου Μεξικού, δήλωσε στο New Scientist ότι «αντί να χρησιμοποιούμε τεχνητά υλικά για την κατασκευή drone, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νεκρά πουλιά και να τα επανασχεδιάσουμε ως drone».

Συναρμολόγησαν μέρη ταριχευμένων πτηνών και τεχνητούς μηχανισμούς drone
Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές συναρμολόγησαν μέρη ταριχευμένων πτηνών και τεχνητούς μηχανισμούς πτερυγισμού drone για να δημιουργήσουν ένα αντικείμενο που φαίνεται και συμπεριφέρεται παρόμοια με ένα πτηνό.

Η ομάδα των ερευνητών χρησιμοποίησε τα ορνιθόπτερα για να πραγματοποιήσει δύο ξεχωριστές δοκιμές πτήσης.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η ανάπτυξη αυτών των κατασκοπευτικών drones που μοιάζουν με πτηνά παρουσιάζει αρκετές προκλήσεις, ωστόσο σημείωσαν ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι «πολύ πρακτικό για ερευνητικούς σκοπούς και μπορεί να διατηρήσει τη φύση ανενόχλητη».

Ο Hassanalian ανέφερε ότι αυτά τα εναέρια οχήματα ή drones μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα σε ερευνητές που ασχολούνται με την άγρια φύση, ιδίως για τις μεθόδους με τις οποίες τα αποδημητικά πτηνά διατηρούν ενέργεια.

Σύμφωνα με τον Hassanalian, τα πουλιά μπορούν να καλύψουν 2.000 χιλιόμετρα σε μόλις δύο ημέρες, εάν πετούν σε σχηματισμό και αλλάζουν συχνά θέσεις. Αυτό τους επιτρέπει να εξοικονομούν περισσότερο από το 40% της ενέργειας που χρησιμοποιούν κατά την πτήση. Οι ερευνητές όχι μόνο θα μπορούν να παρατηρούν τα αποδημητικά πουλιά με αυτά τα drones, αλλά θα μάθουν επίσης πώς να εφαρμόζουν τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η φύση στα αεροσκάφη.

Στο μέλλον, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό λαθροκυνηγών και όσων ευθύνονται για την αποψίλωση των δασών.

Σύμφωνα με τον Hassanalian, το drone έχει επίσης τη δυνατότητα να διευρυνθεί στο μέλλον για να βοηθήσει τους στρατούς και τα αντίστοιχα κατασκοπευτικά τους προγράμματα. Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι αυτό θα απαιτούσε πρόσθετη έρευνα, διότι το πρωτότυπο που είναι σήμερα διαθέσιμο είναι πολύ θορυβώδες.

«Μερικές φορές δεν θέλεις οι άνθρωποι να ανακαλύψουν ότι πρόκειται για drone», δήλωσε ο Hassanalian.

ΠηγήLIFO

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης