Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗJOURNALΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ16 του Μάη, γεννιέται η Κάτια Δανδουλάκη

16 του Μάη, γεννιέται η Κάτια Δανδουλάκη

Η Κάτια Δανδουλάκη είναι μία ηθοποιός που από πολύ μικρή ηλικία έχει συμμετάσχει σε πολλές σειρές και θεατρικές παραστάσεις ενώ έχει και το δικό της θέατρο στο οποίο συμμετέχουν νέα παιδιά και καταξιωμένοι ηθοποιοί. Γεννήθηκε στις 16 του Μάη του 1948.

Θεωρείται από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της και έχει υποδυθεί με τεράστια επιτυχία τόσο δραματικούς, όσο και κωμικούς ρόλους. Καταφέρνει πάντοτε να κερδίζει τις καλύτερες κριτικές και το όνομά της είναι συνώνυμο με τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές.

Η καταγωγή της είναι από την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Σητεία της Κρήτης, καθώς από εκεί κατάγεται ο πατέρας της. Επίσης έχει ρίζες κι από την Μικρά Ασία, λόγω του ότι είναι καταγωγή της μητέρας της. Η Κάτια Δανδουλάκη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Το ύψος της είναι 1,78 και από μικρή ηλικία ήξερε ότι θέλει να ασχοληθεί με το θέατρο και την υποκριτική. Έτσι, αφού τελείωσε τις σπουδές της στο Pierce – The American College of Greece, αποφάσισε να κάνεις σπουδές στην Σχολή Θεάτρου του Καρόλου Κουν, από την οποία και αποφοίτησε λίγα χρόνια αργότερα.

Οι σπουδές για την Κάτια Δανδουλάκη δεν τελείωσαν εκεί, καθώς έπειτα σπούδασε και στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Η Κάτια Δανδουλάκη έχει συμμετάσχει σε πληθώρα τηλεοπτικών σειρών και θεατρικών παραστάσεων. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία το 1971 και έκτοτε ο ένας ρόλος διαδέχονταν τον άλλον για εκείνη. Συνεργάστηκε με σπουδαίους ηθοποιούς και μερικές από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές που έχει συμμετάσχει είναι οι: “Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες”, “Λένη”, “Βέρα στο δεξί”, “Η ζωή της άλλης” κι άλλες. Αντίστοιχα, κάποιες από τις πιο γνωστές θεατρικές παραστάσεις που έχει πρωταγωνιστήσει είναι οι: “Οι μικρές αλεπούδες”, “Ο Βυσσινόκηπος”, “Ο Γυάλινος κόσμος”, “Προδοσία”, “Μάρτυρας κατηγορίας” κι άλλες.

Έπειτα από την τεράστια πορεία και εμπειρία της στην υποκριτική, αποφάσισε το 1995 να ιδρύσει το δικό της θέατρο το οποίο φέρει και το όνομά της. Στο “Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη” ανεβάζει διάφορες θεατρικές παραστάσεις, στις οποίες δίνει την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους τόσο καταξιωμένοι ηθοποιοί, όσο και νέα παιδιά.

Λίγα πράγματα είναι γνωστά για την προσωπική της ζωή, καθώς η Κάτια Δανδουλάκη δεν επιθυμεί να εκθέται τα προσωπικά της στα ΜΜΕ. Ωστόσο, κάτι που έχει γίνει γνωστό για εκείνη είναι ότι έχει παντρευτεί μία φορά με τον Μάριο Πλωρίτη, ο οποίος ήταν σκηνοθέτης και δημοσιογράφος. Υπήρξαν παντρεμένοι για 10 χρόνια, από το 1996 έως το 2006 που ο ίδιος έφυγε από την ζωή.

Πηγήdebater.gr

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης