Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗJOURNALΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ20 Μαΐου, γεννήθηκε η Μαρινέλλα

20 Μαΐου, γεννήθηκε η Μαρινέλλα

Σαν σήμερα, 20 Μαΐου του 1938, γεννήθηκε η τραγουδίστρια Μαρινέλλα, μία από τις σημαντικότερες και πιο εκφραστικές ερμηνεύτριες του λαϊκού τραγουδιού. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και το πραγματικό της όνομα είναι Κυριακή Παπαδοπούλου.

Τραγουδά επαγγελματικά από το 1956. Έχει κυκλοφορήσει πολλά προσωπικά άλμπουμ, τα περισσότερα από τα οποία γνώρισαν εμπορική επιτυχία. Είναι διάσημη κυρίως στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και με διεθνή καριέρα. Το 2016, η Μαρινέλλα συμπλήρωσε 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική μουσική. Από πολλούς θεωρείται ως η σημαντικότερη ερμηνεύτρια του ελληνικού τραγουδιού. Το πραγματικό όνομα της Μαρινέλλας είναι Κυριακή Παπαδοπούλου.

Οι γονείς της κατάγονταν από την Κωνσταντινούπολη και ήταν η μικρότερη αδερφή από τα 4 αδέρφια.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα το 1974 στην πρώτη συμμετοχή της στο θεσμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ερμηνεύοντας το τραγούδι “Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου”.

Έχει μία τεράστια παρακαταθήκη στο ελληνικό πεντάγραμμο και οι δεκάδες προσωπικοί δίσκοι που έχει κυκλοφορήσει έχουν τύχει σημαντικότατης εμπορικής επιτυχίας.
Η φωνή της έχει ταυτιστεί με μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όπως: Καμιά φορά, Δεν ξέρω πόσο σ’αγαπώ, Μα εσύ ποτέ, Σταλιά-σταλιά, Να παίζει το τραντζίστορ, Άνοιξε πέτρα, Για σένανε μπορώ και πολλές ακόμη.

Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του τραγουδιού οπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, που ήταν και σύζυγός της αλλά και με τους Γρηγόρη Μπιθικώτση και Γιάννη Πουλόπουλο. Έχει ερνημεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι, Μίκυ Θεοδωράκη και Μίμη Πλέσσα μεταξύ άλλων.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης