Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗJOURNALΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ23 Ιουνίου 1902: Το όνομα «Mercedes» υιοθετείται για πρώτη φορά ως εμπορική...

23 Ιουνίου 1902: Το όνομα «Mercedes» υιοθετείται για πρώτη φορά ως εμπορική επωνυμία

H Mercedes είναι μια από τις πιο παλιές και πιο γνωστές εταιρείες στον κόσμο και από τις πλέον διάσημα επωνυμίες παγκοσμίως, ενώ όπως λέει και η ίδια η γερμανική εταιρεία η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία με γυναικείο όνομα.

Το όνομα «Mercedes» υιοθετείται για πρώτη φορά ως εμπορική επωνυμία από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler. Η ονοματοδοσία έχει ιστορία 120 ετών και νονά ήταν ένα 11χρονο τότε κορίτσι, την Mercedes Jelinek -το Mercedes είναι ισπανικό όνομα και σημαίνει «έλεος»- κόρη του αυστριακού επιχειρηματία Emil Jelinek, ο οποίος ήταν από τους μεγαλύτερους εμπόρους των μοντέλων της εταιρείας, ενώ μετείχε με αυτά και σε αγώνες., ο οποίος ζήτησε από τους υπευθύνους της εταιρείας να του κατασκευάσουν «ένα αυτοκίνητο για μετά το αύριο», στο οποίο έδωσε το όνομα της κόρης του. Σχεδόν ταυτόχρονα θα εισέλθει και στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Έτσι το 1900 η Daimler Motoren Gesellschaft αποφάσισε να ονομάσει όλα τα αυτοκίνητά της Mercedes. Το πρώτο μάλιστα που είχε το όνομα σε καλλιγραφική γραφή στη μάσκα του ήταν ένα πολύ σημαντικό μοντέλο, η Mercedes 35 PS.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης