Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗJOURNALTHROWBACKΟι δικηγόροι της Λεμεσού

Οι δικηγόροι της Λεμεσού

Η Λεμεσός είχε σπουδαίους δικηγόρους που άφησαν εποχή. Κατά τη δύσκολη δεκαετία του 30 ο ρόλος τους στα δικαστήρια ήταν πολυσήμαντος. Αναφέρω εδώ ότι κατά τη δίκη του Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού θρόνου Λεότιου (1939) , την υπεράσπιση ανέλαβαν οι Κρίτων Τορναρίτης, Αλέκος Ζήνων, Λεύκιος Ζήνων και Φειδίας Κυριακίδης από τη Λεμεσό, ο Γεώργιος Βασιλειάδης από τη Λάρνακα, ο Σάββας Χρίστης από την Κερύνεια, ο Ανδρέας Γαβριηλίδης από την Αμμόχωστο και ο Βίας Μαρκίδης από τη Λευκωσία. Ο Τοποτηρητής Λεόντιος κατηγορείτο για τις συνεχείς ομιλίες προς τον Κυπριακό λαό που θεωρούσαν οι Άγγλοι επαναστατικές και προσπάθεια για «διατάραξη της δημόσιας ειρήνης».
Στη φωτογραφία βλέπουμε στην πάνω σειρά από αριστερά οι Γιάγκος Λιμνατίτης, Ζήνων Ρωσσίδης, Γιάγκος Ηλιάδης, Δημήτρ.Κακαθύμης, Φειδίας Κυριακίδης, Χριτόδουλος Μιχαηλίδης, Λεύκιος Ζήνων, Κρίτων Τορναρίτης.
Κάτω σειρά από αριστερά οι Πλάτων Σολομωνίδης, Μισιέλ Χούρης, Κώστας Λανίτης, Αλέκος Ζήνων, Κλέων Περιστιάνης , Ευέλθων Πιτσιλλίδης, Δημητρός Νικολαϊδης.
Απουσιάζουν από τη φωτογραφία οι Παναγιώτης Κακογιάννης και Σωκράτης Πουλαχέρης και Ιωάννης Πελαγίας.
Οι άλλες δύο φωτογραφίες είναι από τα πρακτικά (115 σελίδες) της δίκης.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης