Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑ18η Πορεία Europa Donna Κύπρου Δυναμική διεκδίκηση για το ‘Δικαίωμα στη Λήθη’

18η Πορεία Europa Donna Κύπρου Δυναμική διεκδίκηση για το ‘Δικαίωμα στη Λήθη’

Η 18η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες της Europa Donna Κύπρου, έστειλε ηχηρό μήνυμα πως κάθε άτομο με εμπειρία καρκίνου έχει το δικαίωμα να ζει χωρίς διακρίσεις.

Υπό την Αιγίδα της Επιτρόπου της Ε.Ε. για την Υγεία και Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλας Κυριακίδου, η οποία παρευρέθηκε και περπάτησε με τους συμμετέχοντες, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 18η Πορεία της Europa Donna Κύπρου, η μεγαλύτερη εκδήλωση συμπαράστασης στους ασθενείς με καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.

Η Πορεία, που αυτή τη χρονιά είχε για σύμβολο τον λωτό, ‘τον καρπό της λήθης’ κατά την ελληνική μυθολογία, αγκαλιάστηκε με θέρμη από χιλιάδες πολίτες, που ένωσαν τις φωνές τους για να διεκδικήσουν δυναμικά το  ‘Δικαίωμα στη Λήθη’ – ‘The Right to be Forgotten’, στηρίζοντας όλους τους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου, που έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν στη ζωή τους, χωρίς διακρίσεις, έχοντας πρόσβαση σε ασφαλιστικές καλύψεις και χρηματοπιστωτικές διευκολύνσεις. Σύσσωμη η πολιτική και κομματική ηγεσία παρευρέθηκε στην Πορεία, διαβεβαιώνοντας για τη στήριξή τους στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η Europa Donna Κύπρου για διεκδίκηση του Δικαιώματος στη Λήθη.

Οι συμμετέχοντες την πορεία, κράτησαν 610 Ροζ Φιγούρες που συμβολίζουν τα νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού που καταγράφηκαν το 2021 σε γυναίκες, 3 Γαλάζιες που συμβολίζουν τα νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού που καταγράφηκαν σε άνδρες,  55 Τιρκουάζ φιγούρες οι οποίες συμβολίζουν τον αριθμό των νέων περιστατικών καρκίνου των ωοθηκών, και 123 Λευκές Φιγούρες που συμβολίζουν τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους

Σημείο εκκίνησης της φετινής πορείας, που φέτος συμπίπτει με τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Europa Donna Κύπρου, ήταν ο χώρος στάθμευσης απέναντι από την ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ, όπου έγινε ένας σύντομος χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Δ.Σ. της Europa Donna Κύπρου Μαίρη Περδίου, δίνοντας το σύνθημα της εκκίνησης της Πορείας. Όπως είπε η κ. Περδίου, φέτος η Europa Donna Κύπρου γιορτάζει τα 20χρονά της και η φετινή πορεία τιμά όσους συμπορεύθηκαν μαζί της και που «με δέσμευση, γενναιότητα και αποφασιστικότητα συνέβαλαν στην επίτευξη των στόχων του συνδέσμου». Όπως τόνισε, στη φετινή πορεία διεκδικείται το ‘Δικαίωμα στη Λήθη’. «Είναι η πρώτη φορά που θέλουμε να ξεχαστεί το ιατρικό μας ιστορικό και να έχουμε ίδια και ίση πρόσβαση σε ασφαλιστικά συμβόλαια όπως τους άλλους συνανθρώπους μας», είπε.

Ακολούθησαν δηλώσεις/χαιρετισμοί από την Επίτροπο της Ε.Ε. για την Υγεία και Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη  Χατζηπαντέλα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της AstroBank Αριστείδη  Βουράκη. Εκ μέρους του Δήμαρχου Λευκωσίας, την Πορεία χαιρέτησε η κ. Μπέτυ Κασουλίδου.

Η Πορεία κατευθύνθηκε προς τα κεντρικά γραφεία της AstroBank που είναι και ο Στρατηγικός Συνεργάτης της Πορείας. Εκεί, μετά από μια σύντομη στάση, η Πορεία κατευθύνθηκε προς την Πλατεία Ελευθερίας όπου ακολούθησε σύντομη τελετή. Σε χαιρετισμό του, ο  Εκτελεστικός Διευθυντής της Europa Donna Κύπρου Μάριος Χαραλαμπίδης, δήλωσε πως «η φετινή πορεία είναι η αφετηρία για διεκδίκηση του Δικαιώματος στη Λήθη για όλα ανεξαιρέτως τα άτομα με εμπειρία καρκίνου, διαβεβαιώνοντας πως «θα δουλέψουμε και θα το πετύχουμε. Είναι η υπόσχεσή μας προς όλες και όλους, για μια ζωή χωρίς διακρίσεις, χωρίς στιγματισμό και ανισότητες». 

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης