Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑ7+1 γεγονότα που δεν πιστεύαμε ότι θα ζούσαμε το 2022

7+1 γεγονότα που δεν πιστεύαμε ότι θα ζούσαμε το 2022

Αν μας τα έλεγε κάποιος πριν από 12 μήνες θα τον κοιτούσαμε παράξενα.

Γράφει ο Γιώργος Πολυμενέας

Έλα παιδιά ας σοβαρευτούμε, καλές και χρήσιμες οι ανασκοπήσεις, αλλά ας μην τρελαινόμαστε, αυτό που συμβατικά γιορτάζουμε κάθε 31η Δεκεμβρίου δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία πλήρη περιφορά της Γης γύρω από τον ήλιο που διαρκεί όσο ένα αστρικό έτος ή 365,2564 μέσες ηλιακές ημέρες.

Δεν έγινε και κάτι σπουδαίο δηλαδή, αν το δούμε από μια ευρύτερη κοσμική προοπτική. Ο χρόνος κυλά (ερήμην μας συνήθως) και αδιαφορεί για λίστες, κατηγοριοποιήσεις και οριοθετήσεις. Μεταξύ μας, όταν έχουμε τόσο πρόσφατη την εμπειρία της πανδημίας και της καραντίνας, ποιος να μας πει τι;Unmute

Remaining Time -0:00Fullscreen

Παρόλα αυτά, προφανώς και μέσα στο 2022 «έγιναν πραγματάκια». Εδώ όμως δεν θα κάνουμε μια τυπική ανασκόπηση. Θα σταθούμε σε εκείνα τα γεγονότα που αν μας έλεγες αρχές Γενάρη ότι όντως θα τα βιώναμε, θα σε κοιτούσαμε παράξενα. 

Για πάμε:

1. Να ξεπαγιάζουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό

Limassol Today - Image 7 11

Ό,τι πιο Ελλάδα ζήσαμε την περασμένη χρονιά. Οι κρατικός μηχανισμός λίγες μόλις ώρες πριν η κακοκαιρία χτυπήσει το νομό Αττικής δήλωνε πανέτοιμος και οι αξιωματούχοι φωτογραφίζονταν μπροστά στα εκχιονιστικά. Κρίνοντας από όσα ακολούθησαν τα επόμενα 24ωρα, ήταν μία σκηνή που άνετα θα είχε θέση στις ταινίες των Monty Python’s ή στα ριάλιτι του Ατζούν.

2. Να χρειαζόμαστε ένα νεφρό για το λογαριασμό του ρεύματος

Limassol Today - Image 7 12

Κυκλοφορεί από χθες το παρακάτω και είναι μια καλή υπενθύμιση ώστε να αναρρωτηθούμε «τι ζούμε με το ηλεκτρικό σε αυτή χώρα;».

Limassol Today - Image 7 13

Μπορεί να το υποπτευόμασταν ήδη κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2021, όταν προσποιούμασταν ότι δεν είχε έρθει ο λογαριασμός του ρεύματος, αλλά η απόγνωση που νιώσαμε τους πρώτους μήνες του 2022, καθώς ανοίγαμε τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, είναι μια αίσθηση που δύσκολα ξεχνιέται.

3. Να παρακολουθούμε επί 1,5 ώρα διάγγελμα Πούτιν

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν ήταν μια πρωτοφανής εξέλιξη. Έχει ξαναγίνει άλλωστε. Σίγουρα όμως δεν περιμέναμε ότι το 2022 θα στηνόμασταν μπροστά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες για να παρακολουθήσουμε σε ζωντανή μετάδοση το μακροσκελές διάγγελμα του προέδρου Πούτιν που έπιανε την ιστορία διενέξεων με την Ουκρανία κυριολεκτικά από την αρχή. Συνέβη στις 24 Φεβρουαρίου και ήταν δύσκολο task ακόμα και για τους πιο σκληροπυρηνικούς τηλεθεατές του Λιακόπουλου. Μπόνους στην όλη φάση, οι ογκώδεις τηλεφωνικές συσκευές στα αριστερά του προέδρου, πιθανόν κειμήλια των 90s.

4. Να χαζεύουμε το ζεύγος Ζελένσκι να ποζάρει χαμογελαστό στη Vogue

Limassol Today - Image 7 14

Τα πάντα μπορούν να αξιοποιηθούν ως εργαλεία marketing -γιατί όχι και η μια εισβολή. Και κάπως έτσι, ο Βλαντιμιρ Ζελένσκι και η σύζυγός του, Ολένα, φωτογραφήθηκαν για τη Vogue πάνω στα συντρίμμια και τα οδοφράγματα του Κιέβου.

5. Να έχουμε live μετάδοση με τον όχλο έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου

Limassol Today - Image 7 15

Η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου μονοπώλησε την επικαιρότητα για τουλάχιστον δύο μήνες. Οι κατηγορίες που της προσάπτονται προκαλούν αποτροπιασμό, ενώ φέρνουν στο φως και σοβαρές κρατικές αμέλειες. Φυσικά περιμέναμε ότι θα μετατρεπόταν σε ριάλιτι, αλλά σίγουρα δεν φανταζόμασταν ότι η δημοσιογραφική κάλυψη θα έπιανε τόσο πάτο με ζωντανές συνδέσεις μπροστά από το σπίτι της οικογένειας, όπου το συγκεντρωμένο πλήθος απαιτούσε -ούτε λίγο ούτε πολύ- τον θάνατο των εμπλεκομένων. Επίσης, δεν περιμέναμε ότι και η Αγγελική Νικολούλη θα γινόταν το pop icon της φετινής χρονιάς.

6. Να μην ανοίγει ρουθούνι για τις υποκλοπές

Δεν έχει νόημα να λέμε τι θα συνέβαινε αλλού», γιατί αλλού μπορεί να συμβαίνουν και χειρότερα και να μην έρχονται στο φως. Ωστόσο και εφόσον παραδεχόμαστε ότι ζούμε σε μια δυτική αστική δημοκρατία και ότι σε αυτό το πολίτευμα επιθυμούμε να ζούμε, όλη αυτή η σιωπή γύρω από τις συγκεκριμένες καταγγελίες, ε μάλλον, πώς να το πούμε, αφήνουμε μερικές, ελάχιστες υπόνοιες ότι ούτε δυτική ούτε αστική ούτε δημοκρατία είναι η φάση μας.

7. Να μετράμε «καλάθια» στην Ελλάδα

Limassol Today - Image 7 16

Όχι αυτά του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Ευρωμπάσκετ, μα τα άλλα. Έως τώρα έχουμε φτάσει στα δύο, «καλάθι του νοικοκυριού» και «καλάθι του Άγιου Βασίλη» για τους έχοντες ασθενή μνήμη, και αμφότερα προσέφεραν υπέροχα φωτογραφικά στιγμιότυπα αβολοσύνης με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. Ανυπομονούμε για τις επόμενες για ένα μελλοντικό «καλάθι καρβαναλιού» ή «καλάθι για τα κούλουμα».

7+1. Να βλέπουμε τον Παναθηναϊκό να χτυπάει πρωτάθλημα

Limassol Today - Image 7 17

Από πότε είναι αυτή η εφημερίδα.

Πηγήprovocateur

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης